Κατέθεσε στεφάνια σε μνημεία ηρώων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (pics)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απότινε σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, επετείου της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 8 το πρωί, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Εργασίας και Άμυνας, καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, τον Πρέσβη της Ελλάδας, αλλά και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς,  κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ENA

Στεφάνι κατέθεσε, επίσης, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.

DYO

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσε στεφάνι.

pente

tessera

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη στο Μνημείο των Αντιστασιακών, στο Πάρκο Προεδρικού Μεγάρου, όπου τελέστηκε τρισάγιο και στη συνέχεια, πλαισιωμένος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.. 

Αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης που διεξάγεται με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει, το μεσημέρι, μαζί με τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, δεξίωση στα μέλη του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος. 

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Προαναγγέλλει αντίποινα το ψευδοκράτος για τις συλλήψεις σφετεριστών, βάζει μπροστά τον Ερντογάν-«Δεν θα μείνουμε απαθείς»
Κατηγορίες Τατάρ για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την ΚΔ-Επιμένει για λύση «δύο κρατών»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Ελπίδα οι δύο ηγέτες να επιδείξουν «πολιτικό θάρρος» για λύση Κυπριακού εκφράζει ο Χόβανιετς
Χάθηκαν εδώ και μία εβδομάδα τα ίχνη 31χρονου στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης… βρέφος μέσω τεχνητής νοημοσύνης
Το Κίεβο ζητά διάσκεψη κορυφής Πούτιν με Ζελένσκι-Αποφασίστηκε ανταλλαγή χιλίων αιχμαλώτων
Χατζηπαντέλα για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Γνωρίζουμε την τουρκική θηριωδία»
Ξεπέρασαν τις 1500 οι αιτήσεις για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Σε ισχύ μέχρι 23 Ιουνίου