H Πριγκίπισσα Άννα επισκέπτεται την Κύπρο

Η Πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου θα επισκεφτεί την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Νεκρή Ζώνη και τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία. Μεταξύ άλλων η Πριγκίπισσα θα γίνει δεκτή και από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.    

Ύστερα από πρόσκληση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, η Πριγκίπισσα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει Βρετανούς Ειρηνευτές του Βασιλικού Συντάγματος Διοικητικής Μέριμνας των Γκούρκας, του οποίου ασκεί τη Διοίκηση ως Συνταγματάρχις, για να τους ευχαριστήσει για την υπηρεσία και τη συνεισφορά τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. 

Η Πριγκίπισσα θα συνοδεύσει μέλη του συντάγματος σε μια περιοδεία στη Νεκρή Ζώνη και στο Κοιμητήριο Θυμάτων Πολέμου της Κοινοπολιτείας στο Wayne’s Keep, όπου θα καταθέσει στεφάνι σε βρετανικά και κυπριακά μνήματα. 

Θα παρευρεθεί επίσης σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, στην Οικία του, όπου θα συναντηθεί με φίλους και εταίρους της Ύπατης Αρμοστείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την υπόλοιπη Κοινοπολιτεία. 

Η Πριγκίπισσα Άννα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στο νησί στη Βρετανική Βάση Δεκέλειας, όπου θα συναντηθεί με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους, και θα εγκαινιάσει ένα νέο σχολείο για τα παιδιά των στρατιωτικών που υπηρετούν εκεί. 

Ο Ύπατος Αρμοστής καλωσόρισε την επίσκεψη, η οποία, είπε, θα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία "να αναδείξουμε τη δύναμη των διαρκών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας μέσω των φίλων και των εταίρων μας - από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης".

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προσπαθούν να κλειδώσουν αριστίνδην στον ΔΗΣΥ-Πώς διαμορφώνεται ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο
Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου-«Φάρος ταπεινότητας, συμπόνιας και ειρήνης»
Χάθηκαν στην μετάφραση στα κατεχόμενα για τα πασχαλινά μηνύματα ΠτΔ και Αρχιεπισκόπου-Αντιδράσεις Τατάρ
Προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΑΚΕΛ-Δεν προκύπτει αντίπαλος για τον Στέφανο
Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ