Το Αμστερντάμ καλεί σε εξηγήσεις για δεύτερη φορά σε έναν μήνα τον πρέσβη του Ιράν

Η ολλανδική κυβέρνηση θα καλέσει τον πρεσβευτή του Ιράν στη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα προκειμένου να εκφράσει τις βαθιές ανησυχίες της για την εκτέλεση διαδηλωτών, όπως ανέφερε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός των Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

“Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο”, έγραψε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

To Ιράν απαγχόνισε σήμερα δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα μετά από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής με καταγωγή από το Κουρδιστάν Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Χούκστρα δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπαγορεύουν την ανάγκη για την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων κατά του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με αυτές που εξετάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η Ολλανδία είχε καλέσει επίσης, τον Ιρανό πρεσβευτή στη Χάγη τον προηγούμενο μήνα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της εκτέλεσης διαδηλωτών στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τι αναμένεται από τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας-Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ
Συνεχίζεται το θρίλερ για το Ουκρανικό-Την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν