Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας προσάρμοσαν τα πρωτόκολλα πρόληψης και ελέγχου Covid-19

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας προσάρμοσαν τα τελευταία πρωτόκολλα πρόληψης και ελέγχου της COVID-19, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) την Παρασκευή.

Στη 10η έκδοσή του, το NHC δήλωσε ότι θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω την κλινική κατηγοριοποίηση και τη μέθοδο θεραπείας του ιού και θα προσθέσει θετικές δοκιμές αντιγόνου ως διαγνωστικό πρότυπο.

Η αναθεώρηση στα πρωτόκολλα πρόληψης και ελέγχου έρχεται σε συνέχεια της υγειονομικής κατάστασης που περνά η Κίνα τον τελευταίο καιρό με χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφονται καθημερινά και τον κόσμο να στοιβάζεται στα νοσοκομεία.

Εκτιμάται ότι στη Σαγκάη έχει νοσήσει το 70% του πληθυσμού, ήτοι 18 από τα 25 εκατομμύρια πολίτες.

Στην ασιατική χώρα του 1 δισ. 400 εκατομμυρίων κατοίκων οι υγειονομικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι χθες Πέμπτη, είχαν μόλις 5 θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αμφισβητούνται διεθνώς τα στοιχεία που δίνει το Πεκίνο.

Το κινεζικό υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάζει «αντικειμενικά» και «δίκαια» την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Μεταφορών της χώρας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις που θα κάνουν ενόψει της κινεζικής πρωτοχρονιάς η οποία εορτάζεται στις 22 Ιανουαρίου.

Συνιστάται μάλιστα οι πολίτες να μην έχουν συναντήσεις και να μην περνούν χρόνο με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους και έγκυες), ενώ όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς καλούνται να χρησιμοποιούν μάσκα.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα για το Υπ. Γεωργίας η στήριξη στους πληγέντες γεωργούς-Επισπεύδεται η αξιολόγηση ζημιών
Νέα έκκληση του Διαχειριστή για εξοικονόμηση ρεύματος-Εκτός παραμένει η μονάδα στο Βασιλικό
Ξεκινά καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από το κρύο σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, ώστε να δοθεί βοήθεια
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε απόφαση με την οποία στηρίζει τον πρόεδρο Ζελένσκι
Αυτός αναζητείται από την Αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές στην Αγία Νάπα
Δεν καταλήγει σε αιτία η Πυροσβεστική για την φονική πυρκαγιά που στοίχησε τη ζωή στην πενταμελή οικογένεια
Επιβάτιδα πέθανε εν πτήσει-Ταξίδευαν για τέσσερις ώρες δίπλα στη νεκρή
Βγήκαν στην αντεπίθεση οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Πυροβολούν Παπαναστασίου για την ανεπάρκεια ηλεκτρισμού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που ανήλικοι που τραυματίστηκαν στη Λεμεσό επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά
Αποβλήθηκε ο μαθητής που κλείδωσε τον 16χρονο σε αίθουσα-«Λήφθηκαν όλα τα πειθαρχικά μέτρα»