Σ. Κυριακίδου: Η Κίνα να μοιραστεί με διαφάνεια τα επιδημιολογικά δεδομένα

Έκκληση στην Κίνα να μοιραστεί με διαφάνεια τα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν τη σημερινή κατάσταση σε σχέση με την εξάπλωση του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, απηύθυνε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σε ανάρτησή της στο Twitter.  

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ακόμα πως η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Καλωσορίζω τη συμφωνία των κρατών μελών για μια συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση στην κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του IPCR», σημείωσε, αναφερόμενη στον μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ που συνήλθε την Τετάρτη.

«Η Κίνα πρέπει να μοιραστεί με διάφανο τρόπο δεδομένα για τη σημερινή της κατάσταση. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μόνο αν συνεργαστούμε μαζί στην ΕΕ και σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα για το Υπ. Γεωργίας η στήριξη στους πληγέντες γεωργούς-Επισπεύδεται η αξιολόγηση ζημιών
Νέα έκκληση του Διαχειριστή για εξοικονόμηση ρεύματος-Εκτός παραμένει η μονάδα στο Βασιλικό
Ξεκινά καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από το κρύο σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, ώστε να δοθεί βοήθεια
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε απόφαση με την οποία στηρίζει τον πρόεδρο Ζελένσκι
Αυτός αναζητείται από την Αστυνομία για διαρρήξεις και κλοπές στην Αγία Νάπα
Δεν καταλήγει σε αιτία η Πυροσβεστική για την φονική πυρκαγιά που στοίχησε τη ζωή στην πενταμελή οικογένεια
Επιβάτιδα πέθανε εν πτήσει-Ταξίδευαν για τέσσερις ώρες δίπλα στη νεκρή
Βγήκαν στην αντεπίθεση οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Πυροβολούν Παπαναστασίου για την ανεπάρκεια ηλεκτρισμού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που ανήλικοι που τραυματίστηκαν στη Λεμεσό επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά
Αποβλήθηκε ο μαθητής που κλείδωσε τον 16χρονο σε αίθουσα-«Λήφθηκαν όλα τα πειθαρχικά μέτρα»