Πιθανότητα διακοπής λειτουργίας του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου λόγω κόστους

Ενδέχεται να διακοπεί η λειτουργία του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου, καθώς το κόστος αναβάθμισης του ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο κ. Αρικλί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του «υπουργείου υποδομών και δημοσίων έργων», ανάφερε ότι το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα περιέλθει σταδιακά σε μια κατάσταση που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό ενδέχεται να συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για να εξευρεθεί μια λύση στο θέμα του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο κ. Αρικλί υποστήριξε ότι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προειδοποιούσαν 20 χρόνια πριν για την εξέλιξη. Ισχυρίστηκε επίσης ότι σε αναφορά της ΕΕ, γινόταν λόγος για το κόστος επιδιόρθωσης το οποίο ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ίδιο θέμα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Όζκιράτς Lifting-Shipping», Γιλτάν Όζκιράτς είπε ότι η κατάσταση στο λιμάνι είναι άθλια και ότι η λειτουργία του μπορεί να σταματήσει για χρονικό διάστημα έως και δύο ετών. Τονίζει δε, ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με μια σωστή προσφορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες