Επιμένουν με πλήρη αποκατάσταση ΑΤΑ, προειδοποιούν με μέτρα οι συνδικαλιστές

Την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017, εξέφρασαν κατά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της Πανσυνδικαλιστικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, προειδοποιούνται μάλιστα πως σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή συμφωνία θα προχωρήσουν με λήψη μέτρων.

Στην συνάντηση πήραν μέρος  οι Οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΕΤΥΚ, ΠΟΑΣΟ, ΕΣΚ, ΣΑΚ, ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση κατά τη σύσκεψή «οι ο ργανώσεις επανέλαβαν την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017, καλώντας το σύνολο των εμπλεκομένων (Κυβέρνηση και εργοδοτικές Οργανώσεις) να σεβαστούν το περιεχόμενο της Συμφωνίας».

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση αναφέρουν πως «οι Οργανώσεις επαναβεβαίωσαν την αυστηρή προσήλωσή τους στην ανάγκη επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων και του θεσμού της ΑΤΑ στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, για την αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών τους από την έξαρση του πληθωρισμού. Οι Οργανώσεις υπογράμμισαν ότι αναμένουν τη θετική κατάληξη στο όλο θέμα στην κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2023, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Ειδικότερα, αναμένουν από τον Υπουργό Εργασίας, ως τον θεματοφύλακα των εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής ειρήνης, να εκπληρώσει τον ρόλο και την αποστολή του, καταθέτοντας τη θέση της Κυβερνητικής Πλευράς και προβαίνοντας σε ενέργειες προς την πιο πάνω κατεύθυνση»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι Οργανώσεις θα συνέλθουν σε νέα σύσκεψη, στις 12 Ιανουαρίου 2023, για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τον Υπουργό Εργασίας. Στην περίπτωση δε, στην οποία δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη, οι Οργανώσεις θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για λήψη καθολικών μέτρων αντίδρασης, για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν όσοι με παρελκυστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να πλήξουν τον ζωτικό για τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία του τόπου θεσμό της ΑΤΑ».

 

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά