Το Κίεβο απορρίπτει την πρόταση του Πούτιν για εκεχειρία-«Κρατήστε την υποκρισία για τον εαυτό σας»

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε σήμερα ως υποκρισία την πρόταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για 36ωρη εκεχειρία και δήλωσε ότι μια «προσωρινή εκεχειρία» θα ήταν δυνατή μόνο όταν η Ρωσία εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη - μόνο τότε θα υπάρξει ‘προσωρινή εκεχειρία’. Κρατήστε την υποκρισία για τον εαυτό σας», έγραψε στο Twitter ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο.

Τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για 36 ώρες από τις 1200 στις 6 Ιανουαρίου, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν στη Ρωσία και την Ουκρανία, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 6-7 Ιανουαρίου.

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάλεσε την Πέμπτη και τις δύο πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία να τηρήσουν μια χριστουγεννιάτικη εκεχειρία, ένα βήμα που απέρριψε το Κίεβο ως κυνική παγίδα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, δίνω εντολή στον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να θεσπίσει καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής των μερών στην Ουκρανία από τις 12.00 της 6ης Ιανουαρίου 2023 έως τις 24.00 της 7ης Ιανουαρίου , 2023», είπε ο Πούτιν στη διαταγή.

«Λόγω του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που δηλώνουν Ορθόδοξοι ζουν στις περιοχές των εχθροπραξιών, καλούμε την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς και την ημέρα των Χριστουγέννων», είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Πούτιν διέταξε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα

Δειτε Επισης

Νεκρός γέροντας-σύμβολο της ειρηνικής συμβίωσης στη Δυτική Όχθη
Νέο παραλήρημα Τραμπ-«Οι μετανάστες «έχουν τον φόνο στα γονίδια τους»
Νέα διαρροή από το State Department-Κάνει λόγο για επίθεση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες
Από «Σιδερένια Σπαθιά» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης»-Ο Νετανιάχου ζητά να μετονομαστούν οι επιχειρήσεις των IDF
Αποκεφάλισαν δήμαρχο πόλης του Μεξικού έξι μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF-Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ