Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη καταστήματος και κλοπή αυτοκινήτου

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τεσσάρων χρόνων, επιβλήθηκε σήμερα σε άντρα ηλικίας 26 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, για τη διάπραξη τεσσάρων ληστειών, μίας διάρρηξης καταστήματος, και μίας κλοπής αυτοκινήτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 26χρονο συγκεκριμένα για τη διάπραξη των αδικημάτων της ληστείας, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, της διάρρηξης καταστήματος, και της κλοπής και επέβαλε σε αυτόν, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων.  

Η σωρεία αδικημάτων διαπράχθηκαν τον Μάρτιο, 2022, στην επαρχία Πάφου. Ο 26χρονος είχε τότε συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας και παρέμενε υπό κράτηση, βάσει δικαστικών διαταγμάτων, για σκοπούς εκδίκασης των υποθέσεων ληστείας, διάρρηξης, και κλοπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αστυνομικές έρευνες και που παρουσίασε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η Κατηγορούσα Αρχή, ο 26χρονος εμπλεκόταν στη διάπραξη τεσσάρων ληστειών, που διαπράχθηκαν σε περίπτερα στην επαρχία Πάφου, στις 12, 15 και 16 Μαρτίου, 2022. Η πρώτη ληστεία διαπράχθηκε υπό την απειλή σιδερένιου λοστού. Η ληστεία στις 15 Μαρτίου, διαπράχθηκε υπό την απειλή πιστολιού, ενώ δύο ληστείες που διαπράχθηκαν στις 16 Μαρτίου, διαπράχθηκαν υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου.

Η κλοπή του αυτοκινήτου διαπράχθηκε μεταξύ της 15ης και 16ης Μαρτίου, 2022, ενώ το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, σε πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από τις αστυνομικές εξετάσεις, το όχημα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Το κλοπιμαίο αυτοκίνητο, αξίας 2,000 ευρώ, εντοπίστηκε στις 19 Μαρτίου, 2022, καμένο, σε αγροτική περιοχή της Πάφου. Οι εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή κατέδειξαν ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Είχε προηγηθεί στις 17 Μαρτίου, 2022, η σύλληψη του 26χρονου, για τη διάρρηξη φαρμακείου, στην επαρχία Πάφου. Η διάρρηξη του φαρμακείου διαπράχθηκε την προηγούμενη μέρα, 16 Μαρτίου. Ανακρινόμενος από μέλη της Αστυνομίας, ο 26χρονος είχε ομολογήσει τη διάπραξη τριών από τις τέσσερις ληστείες, και την κλοπή του αυτοκινήτου, που στη συνέχεια εντοπίστηκε καμένο.

Τις υποθέσεις ληστείας, κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου, είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Πάφου, ενώ την υπόθεση διάρρηξης καταστήματος, είχε διερευνήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς.

Δειτε Επισης

Ζήτησαν από την Βαρωσιώτου να αλλάξει σε «ανοικτό» το πόρισμα του Θανάση-Τι ανέφερε στην απάντησή της στο Ανώτατο
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»
Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές
Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη