Ο... αχταρμάς της Θεοχάρους και η πρόκληση Αναστασιάδη που παραμένει αναπάντητη

Την περασμένη Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τελική προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπου ομολογουμένως, υπήρξε κοσμοσυρροή και ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα, στην παρουσία της ηγεσίας των κομμάτων που τον στηρίζουν και άλλων στελεχών και μελών τους. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια μαζική μάζωξη του Ενδιάμεσου χώρου, με την πρόεδρο της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους να επιλέγει να ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία, μαζί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Μάριο Καρογιάν.

Μάλιστα η κα. Θεοχάρους, θέλοντας ίσως να προκαλέσει, ίσως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όσων υποστηρίζουν, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστηρίζεται από ένα συνονθύλευμα κομμάτων, συνόδευσε τη φωτογραφία της με το σχόλιο, «αχταρμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα τελευταία δεδομένα, η συντήρηση του θρίλερ και η μεγάλη μάχη της εβδομάδας

Η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφόρησε ευρέως στα social media, με τους χρήστες, αναλόγως και των πεποιθήσεων τους, να την επεξεργάζονται αναλόγως. Ένας εξ αυτών, έγραψε πάνω από τον κάθε ένα πολιτικό αρχηγό τη λύση που προτείνει στο Κυπριακό. Στον Μαρίνο Σιζόπουλο έγραψε «ενιαίο κράτος», στον Μάριο Καρογιάν, «ΔΔΟ», στην Ελένη Θεοχάρους, «Ένωσις» και στον Νικόλα Παπαδόπουλο, «Ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο».

Αυτό προκύπτει και μέσα από την εξέλιξη του προεκλογικού, ότι είναι σημαντικό πρόβλημα για την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι διαφορετικές απόψεις μεταξύ των ομάδων που τον στηρίζουν, οι διαφορετικές θέσεις που διατύπωσαν στο παρελθόν και οι πολιτικές διαφορές που υποθάλπουν μεταξύ τους, παραμένουν και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ενδεχομένως οι αρχηγοί των κομμάτων, έκαναν μια παράλληλη προεκλογική με τον υποψήφιο και ποτέ δεν χαιρέτισαν ή δεν ανέβηκαν στο βήμα των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στόχοι, στοιχήματα και παιγνίδια αριθμών λίγο πριν το ραντεβού με την κάλπη

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξάλλου, δεν έκρυψε ποτέ τις κομματικές καταβολές του, δεν αποποιήθηκε τις κομματικής του ταυτότητας και ποτέ δεν γύρισε την πλάτη στους Συναγερμικούς ψηφοφόρους. Αντιθέτως, το φλερτ που ανέπτυξε και οι δημόσιες τοποθετήσεις του επί του συγκεκριμένου θέματος, ήταν αυτές που ανάγκασαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ να πάρουν μέτρα και να ετοιμάσουν την δήλωση-δέσμευση που υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του κόμματος, ότι δεν θα συμμετάσχουν σε Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ισορροπεί μεταξύ δύο-τριών βαρκών, δημιουργεί συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία δεν δόθηκαν απαντήσεις, ούτε από τον ίδιο, ούτε πολύ περισσότερο από τις ηγεσίες των κομμάτων που τον στηρίζουν. Είναι, για παράδειγμα, έτοιμος ο Μαρίνος Σιζόπουλος να αποδεχθεί την παρουσία του Γιώργου Βαρνάβα και του Δημήτρη Παπαδάκη δίπλα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να πρέπει να συνομιλεί μαζί τους; Είναι έτοιμος να συνεργαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον Μάριο Καρογιάν, τον Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Αλέκο Τρυφωνίδη και τον Μαρίνο Μουσιούττα ο Νικόλας Παπαδόπουλος; Μπορεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος να υιοθετήσει την πολιτική που προαναγγέλλει ο Νίκος Χριστοδουλίδης για το ΓΕΣΥ; Αποδέχονται η Ελένη Θεοχάρους και ο Μαρίνος Σιζόπουλος την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας; Είναι ή όχι τελικά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, την οποία υπηρέτησε για εννιά χρόνια ο Νίκος Χριστοδουλίδη, διεφθαρμένη;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πόλεμος» για εισφορές Ρώσων-Ο Νικόλας δείχνει Αβέρωφ, ο ΔΗΣΥ Χριστοδουλίδη

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που κατά καιρούς τέθηκαν και οδήγησαν πολλούς να χαρακτηρίσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη αχταρμά. Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν ακόμα και βίντεο που δείχνουν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χαρακτηρίζουν τις δυνάμεις που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη συνονθύλευμα και ενώ στις ανακοινώσεις του ΔΗΣΥ, ο όρος «κοινοπραξία του Χριστοδουλίδη», είναι must, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική απάντηση, ούτε από πλευράς των κομμάτων, ούτε κι από το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη.

Αναντίρρητα, ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχώς επαναλαμβάνει πως πρόκειται να δημιουργήσει μια Κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, η οποία πάντως, πέρα από το όποιο επίθετο θα τη συνοδεύει, είναι αναγκασμένη να εξεύρει τον τρόπο, αφενός με τον οποίο θα παρουσιάζεται με κοινή γραμμή και αφετέρου με τον οποίο θα επιτυγχάνει πλειοψηφίες στην Ολομέλεια της Βουλής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία των δημοσκοπήσεων του REPORTER από τον Μάιο-Δυναμικές και τάσεις

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί