Κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο οι λατόμοι-Διαμαρτύρονται για έλλειψη υλικών

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν, από τις 7:00 το πρωί, οι εταιρίες κατασκευής σκυροδέματος και λατόμευσης στην Πάφο και ταυτόχρονα πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας. 

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, οι εταιρίες βγήκαν στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη υλικών λατόμευσης που παρατηρείται στις ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου. Μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, οι εταιρίες ζητούν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγής των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.

Από την πλευρά της, η Όλγα Αθηνοδώρου, εκπρόσωπος των εταιρειών, δήλωσε ότι οι εταιρείες του κλάδου διαμαρτύρονται για την έλλειψη υλικών λατόμευσης στις υφιστάμενες ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, μετά την διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.

Η σημερινή κινητοποίηση περιλαμβάνει το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το πρωί. Οι κατασκευαστές σκυροδέματος και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λατομεία διαμαρτύρονται για πολύχρονη καθυστέρηση στον καθορισμό νέων ζωνών, τη στιγμή που, όπως λένε, τα αποθέματα στις υφιστάμενες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί.

Λόγω της απεργίας, η Αστυνομία προέβη στη λήψη μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η τροχαία κίνηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, όπου διοχετεύουν την τροχαία κίνηση μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκκίνηση στην Πάφο την Παρασκευή για το Cyprus Gran Fondo 2023
Εκδόθηκε το πρώτο πιστοποιητικό για ΠΟΠ χαλλούμι σε τυροκομείο στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικά η επιβεβαίωση εγγραφής σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το 1450
Ισχυροί άνεμοι και βροχές στο μενού του καιρού
Όλοι πλην του ΔΗΣΥ αναγνώρισαν λάθη στις εξετάσεις τετραμήνων-Επί τάπητος η κατάργηση
Ξεκαθαρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών KIE-«Καμία σχέση με διαμαρτυρία στο ΥΠΑΝ»
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λεμεσού λόγω των ισχυρών ανέμων
Εξελίξεις στην υπόθεση της κατάρρευσης του ξενοδοχείου İsias
Ύψωσαν τουρκική σημαία σε πλατεία στην Πάφο, κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις-Η θέση του Δήμου