Συνεχίζεται το σαφάρι εγκαινίων από τον Πρόεδρο-Έκοψε την κορδέλα νηπιαγωγείου

Στην επαρχία Αμμοχώστου συνεχίζει την περιοδεία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου άρχισε να εγκαινιάζει νέα έργα και υποδομές. Ανάμεσα σε αυτά και νηπιαγωγείο στο Φρέναρος.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, για να εγκαινιάσει μια σειρά έργων.

«Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα και είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που εγκαινιάζουμε και το παρόν νηπιαγωγείο κάτι το οποίο η κωμόπολης Φρενάρους είχε απόλυτη ανάγκη όταν έχουμε περίπου 70 τόσα παιδιά».

Πρόσθεσε πως «πρέπει να επενδύσουμε από τη νηπιακή ηλικία στην παιδεία και είναι σε αυτά τα πλαίσια η πολιτική της Κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας των φοιτούντων δωρεάν στα νηπιαγωγεία μας. Για αυτό και καθήκον της πολιτείας είναι εκτός από την πρόνοια και τη με πολλαπλές οπωσδήποτε ωφέλειες προς όφελος της κοινωνίας - είτε διότι θα επιτρέπει στους γονιούς να εργάζονται χωρίς την έγνοια πού θα μένουν τα παιδιά είτε διότι θα μορφώνονται τα παιδιά - υποχρέωση της να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές».

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που, και λαμβάνοντας υπόψη ότι για χρόνια τα παιδάκια του Φρενάρους στεγάζονταν σε λυόμενες κατασκευές ή containers (εμπορευματοκιβώτια),  πραγματώσαμε αυτό που υποσχέθηκα το 2017.  Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας φίλο Μιχάλη Χατζηγιώργκα, τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και όλους όσοι έχουν συμβάλει στο να είμαστε σήμερα σε θέση να να εγκαινιάζουμε αυτό το απόλυτα λειτουργικό νηπιαγωγείο».  

Δειτε Επισης

Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Με πλάνο και γεμάτο καλάθι στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Οι στόχοι της Λευκωσίας
Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του