Συνεχίζεται το σαφάρι εγκαινίων από τον Πρόεδρο-Έκοψε την κορδέλα νηπιαγωγείου

Στην επαρχία Αμμοχώστου συνεχίζει την περιοδεία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου άρχισε να εγκαινιάζει νέα έργα και υποδομές. Ανάμεσα σε αυτά και νηπιαγωγείο στο Φρέναρος.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, για να εγκαινιάσει μια σειρά έργων.

«Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα και είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που εγκαινιάζουμε και το παρόν νηπιαγωγείο κάτι το οποίο η κωμόπολης Φρενάρους είχε απόλυτη ανάγκη όταν έχουμε περίπου 70 τόσα παιδιά».

Πρόσθεσε πως «πρέπει να επενδύσουμε από τη νηπιακή ηλικία στην παιδεία και είναι σε αυτά τα πλαίσια η πολιτική της Κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας των φοιτούντων δωρεάν στα νηπιαγωγεία μας. Για αυτό και καθήκον της πολιτείας είναι εκτός από την πρόνοια και τη με πολλαπλές οπωσδήποτε ωφέλειες προς όφελος της κοινωνίας - είτε διότι θα επιτρέπει στους γονιούς να εργάζονται χωρίς την έγνοια πού θα μένουν τα παιδιά είτε διότι θα μορφώνονται τα παιδιά - υποχρέωση της να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές».

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που, και λαμβάνοντας υπόψη ότι για χρόνια τα παιδάκια του Φρενάρους στεγάζονταν σε λυόμενες κατασκευές ή containers (εμπορευματοκιβώτια),  πραγματώσαμε αυτό που υποσχέθηκα το 2017.  Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας φίλο Μιχάλη Χατζηγιώργκα, τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και όλους όσοι έχουν συμβάλει στο να είμαστε σήμερα σε θέση να να εγκαινιάζουμε αυτό το απόλυτα λειτουργικό νηπιαγωγείο».  

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές