Απαγορεύονται τα φυλλάδια και τα συνθήματα παραμονή και ανήμερα των Προεδρικών

Απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων και η αναγραφή συνθημάτων την παραμονή και την ημέρα των εκλογών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Έφορος Εκλογών, σημειώνοντας ότι οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Έφορος Εκλογών αναφέρει ότι το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα των εκλογών, «απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι οι παραβάτες «είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος» και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δύο ποινές μαζί.

Τι ισχύει για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Απαγορεύεται η διεξαγωγή δημόσιων συγκεντρώσεων και η διοργάνωση ομιλιών και δημοσίων συζητήσεων, για οποιαδήποτε θέματα τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές την παραμονή και την ημέρα των εκλογών. 

Οπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς και η διοργάνωση ομιλιών και δημοσίων συζητήσεων, για οποιαδήποτε θέματα τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

Σημειώνει ότι οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο ποινές μαζί. 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία