Στο κενό η προσφυγή Κολοκασίδη για τις κομματικές χορηγίες-«Στρεβλώνει τη Δημοκρατία»

Απογοήτευση εκφράζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γ. Κολοκασίδη, για το γεγονός ότι το Διοικητικό Δικαστήριο, δεν έκανε δεκτή για προδικαστικούς λόγους την προσφυγή του κ. Κολοκασίδη σχετικά με το θέμα της κρατικής χορηγίας υποψηφίων Προέδρων.

Σε ανακοίνωσή του ο κος Κολοκασίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Δικαστήριο αποφάσισε χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ασχέτως των προδικαστικών λόγων που οδήγησαν στην πιο πάνω απόφαση, θέση μας παραμένει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας. Αδικεί κατάφωρα τους ανεξάρτητους υποψηφίους και στρεβλώνει τη δημοκρατία».

Σημειώνει πως «βασικός λόγος που δεν έγινε δεκτή η προσφυγή είναι επειδή, ο κ. Κολοκασίδης θεωρήθηκε ότι δεν ήταν επισήμως υποψήφιος Πρόεδρος κατά τον επίδικο χρόνο, καθότι ο νόμος προβλέπει την  υποβολή των υποψηφιοτήτων στις 5 Ιανουαρίου 2023, ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Το οξύμωρο είναι ότι, στην ίδια νομοθεσία, για σκοπούς ελέγχου των εσόδων και εξόδων των υποψηφίων, ως επίσημη προεκλογική περίοδος θεωρούνται οι έξι μήνες πριν από τις εκλογές!».

Αναφέρει επίσης ότι, «από τη μια έχουμε τα κόμματα που με το κόλπο της αύξησης της κρατικής χορηγίας χρηματοδοτούν τους δικούς τους υποψήφιους και από την άλλη, έχουμε ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου των πηγών χρηματοδότησης των υποψηφίων το οποίο προστατεύει την κομματοκρατία και την κλεπτοκρατία».

«Ο κ. Κολοκασίδης ως πραγματικά ανεξάρτητος και ως ανθυποψήφιος των κομματικών υποψηφίων αλλά και ως πολίτης αυτού του τόπου, θα επιμείνει στην ισότιμη μεταχείριση ανεξάρτητων και κομματικών υποψηφίων και στην απαίτηση να αποκαλύψουν ποιοι χρηματοδοτούν τις πολυδάπανες προεκλογικές τους εκστρατείες. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της διαφάνειας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», τέλος.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνοκύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο Λονδίνο
Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»
Αννίτα: Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής
Εκδόθηκε ο 10ος τόμος του «Φακέλου της Κύπρου»
Μη αποδεκτή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο υποστηρίζουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα
Στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας το Κυπριακό
Προσφυγή Ελεγκτικής σε INTOSAI για μη υποβολή στοιχείων από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης
Αλλαγές στο σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Δέκα υποτροφίες για σπουδές σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας για γυναίκες εξήγγειλε ο Πρόεδρος