Στο κενό η προσφυγή Κολοκασίδη για τις κομματικές χορηγίες-«Στρεβλώνει τη Δημοκρατία»

Απογοήτευση εκφράζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γ. Κολοκασίδη, για το γεγονός ότι το Διοικητικό Δικαστήριο, δεν έκανε δεκτή για προδικαστικούς λόγους την προσφυγή του κ. Κολοκασίδη σχετικά με το θέμα της κρατικής χορηγίας υποψηφίων Προέδρων.

Σε ανακοίνωσή του ο κος Κολοκασίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Δικαστήριο αποφάσισε χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ασχέτως των προδικαστικών λόγων που οδήγησαν στην πιο πάνω απόφαση, θέση μας παραμένει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας. Αδικεί κατάφωρα τους ανεξάρτητους υποψηφίους και στρεβλώνει τη δημοκρατία».

Σημειώνει πως «βασικός λόγος που δεν έγινε δεκτή η προσφυγή είναι επειδή, ο κ. Κολοκασίδης θεωρήθηκε ότι δεν ήταν επισήμως υποψήφιος Πρόεδρος κατά τον επίδικο χρόνο, καθότι ο νόμος προβλέπει την  υποβολή των υποψηφιοτήτων στις 5 Ιανουαρίου 2023, ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Το οξύμωρο είναι ότι, στην ίδια νομοθεσία, για σκοπούς ελέγχου των εσόδων και εξόδων των υποψηφίων, ως επίσημη προεκλογική περίοδος θεωρούνται οι έξι μήνες πριν από τις εκλογές!».

Αναφέρει επίσης ότι, «από τη μια έχουμε τα κόμματα που με το κόλπο της αύξησης της κρατικής χορηγίας χρηματοδοτούν τους δικούς τους υποψήφιους και από την άλλη, έχουμε ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου των πηγών χρηματοδότησης των υποψηφίων το οποίο προστατεύει την κομματοκρατία και την κλεπτοκρατία».

«Ο κ. Κολοκασίδης ως πραγματικά ανεξάρτητος και ως ανθυποψήφιος των κομματικών υποψηφίων αλλά και ως πολίτης αυτού του τόπου, θα επιμείνει στην ισότιμη μεταχείριση ανεξάρτητων και κομματικών υποψηφίων και στην απαίτηση να αποκαλύψουν ποιοι χρηματοδοτούν τις πολυδάπανες προεκλογικές τους εκστρατείες. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της διαφάνειας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», τέλος.

Δειτε Επισης

Μεταφέρεται στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου-Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της
Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Συνελήφθη ο οδηγός της Mercedes που παρέσυρε τους πεζούς, ξέχασε το χειρόφρενο-Στους 11 οι τραυματίες
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο κατέπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν