Παρουσίασε τον σχεδιασμό του για αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Φυλακές ο Χριστοδουλίδης

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε με την Κλαδική Οργάνωση του Προσωπικού του Τμήματος Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και παρουσιάστηκαν οι άμεσες ενέργειες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά την συνάντηση, εκ μέρους του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε ότι συζητήθηκε εκτενώς η "δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές σε σχέση με τις υποδομές, τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων και την υποστελέχωση του προσωπικού, καθώς και τις διαδικασίες πρόσληψης, τις ανάγκες για εκπαίδευση, τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές των εργαζομένων".

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε τον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση της κατάστασης και επανέλαβε την πρόθεσή του για άμεση έναρξη της σταδιακής αποκατάστασης του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, που επηρεάζει εκατοντάδες δεσμοφύλακες, χιλιάδες νοσηλευτές, χιλιάδες αστυνομικούς και πυροσβέστες».

Εκ μέρους της Κλαδικής Οργάνωσης του Προσωπικού του Τμήματος Φυλακών, ο Κώστας Μούζουρας εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο κ. Χριστοδουλίδης για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές όσο και για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό.

Χαιρέτισε την πρόθεση του Νίκου Χριστοδουλίδη για να ξεκινήσει, εφόσον εκλεγεί, την αποκατάσταση του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποχαιρέτησαν την αδελφή του Αυξεντίου-«Φεύγεις ήρεμη και ήσυχη, αγαθή θα είναι η μνήμη σου »
Αποστάσεις Λευκωσίας από Αθήνα-«Δεν μας δεσμεύει η απόφαση Ελλάδας για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας
Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Κυπριακού
«Συζητήσαμε» με το Chat GPT για το.... Κυπριακό-Οι ευθύνες, οι προσδοκίες και οι υποσχέσεις
Παπαμελετίου: Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας
Αννίτα Δημητρίου: Σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη την αισιοδοξία και την ελπίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου στην Κύπρο (pics)