Έδωσε κατευθυντήριες ο Γενικός Έφορος στους λειτουργούς που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα στην Πάφο

Κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών στους λειτουργούς που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα στην Πάφο.

Στην τελική ευθεία ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής εισήλθαμε από σήμερα. Το πρωί ο Γενικός Έφορος εκλογών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ΓΔ του Υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφθηκε την Πάφο και έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες στους λειτουργούς που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

Η Έφορος Εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε στους δημοσιογράφους  πως «έχουν ολοκληρώσει τα σεμινάρια για όσους θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα» σημειώνοντας πως η παρουσίαση έγινε με τον ίδιο τρόπο παγκύπρια με διαφάνεια.

Ενδεικτικά σημείωσε, πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα εργαστούν συνολικά 575 άτομα που θα στελεχώσουν τα 133 εκλογικά κέντρα της επαρχίας. Στους 575 περιλαμβάνονται όλοι οι άνεργοι πτυχιούχοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν.  

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά και έχει εξηγηθεί πλήρως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Πρόσθεσε ακόμη πως όσοι θα εργαστούν την ημέρα των εκλογών έχουν επιδείξει την δέουσα προσοχή , επιλύθηκαν απορίες και εξέτασαν όλη την διαδικασία βήμα προς βήμα από την ετοιμασία των εκλογικών κέντρων μέχρι την διαλογή και την καταμέτρηση, την αποστολή των φύλλων καταμέτρησης με φαξ στα Γραφεία Εφόρου που θα λειτουργήσουν στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ . Εκεί, εξήγησε θα παραλαμβάνονται τα αποτελέσματα με το φαξ θα γίνεται ένας προέλεγχος και ακολούθως θα παραλαμβάνονται τα πρωτότυπα μαζί με την παραλαβή της κάλπης.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι προεδρικές εκλογές σίγουρα  αποτελούν πιο εύκολη εκλογική διαδικασία σε σχέση με τις βουλευτικές ή τις κοινοτικές αλλά πάλι επιβάλλεται προσοχή.

Στην Πάφο οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε  52.062. Θα ψηφίσουν 51.994 αφού οι υπόλοιποι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν σε εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει θετικά την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Λευκωσία-«Καμία δέσμευση για στήριξη Τουρκίας για ΙΜΟ»
Υπουργός Άμυνας: Ένταξη Κύπρου στο πρόγραμμα SPP για συνεργασία με την εθνοφρουρά του New Jersey
Αννίτα Δημητρίου: Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας
Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Κυπριακού
«Συζητήσαμε» με το Chat GPT για το.... Κυπριακό-Οι ευθύνες, οι προσδοκίες και οι υποσχέσεις
Παπαμελετίου: Η επίλυση του Κυπριακού κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας
Αννίτα Δημητρίου: Σημαντικό να κρατήσουμε άσβεστη την αισιοδοξία και την ελπίδα
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25η Μαρτίου στην Κύπρο (pics)
Ευελπιστεί σε σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό ο Προέδρος-«Τώρα είναι η ώρα της διπλωματίας»