Νέο πάρκο, ειδικά για μικρόσωμους σκύλους, εγκαινιάστηκε εντός του πάρκου Ακρόπολης

Νέο πάρκο ειδικά διαμορφωμένο για να το επισκέπτονται μικρόσωμοι σκύλοι, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον Δήμο Στροβόλου, εντός της έκτασης του πάρκου Ακρόπολης. Πρόκειται για το δεύτερο πάρκο σκύλων στον εν λόγω Δήμο, όπου λειτουργεί ήδη πάρκο σκύλων, εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου, το οποίο είναι κατάλληλο και για μεγαλύτερου μεγέθους ζώα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου, τα εγκαίνια του δεύτερου πάρκου σκύλων πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, ο οποίος είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό των Τοπικών Αρχών για την προώθηση της ευημερίας των ζώων, ανακοινώνοντας τη δωρεά 1000 ευρώ για την αγορά και άλλου εξοπλισμού για τον χώρο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου.

O Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία αυτού του χώρου άθλησης και κοινωνικοποίησης σκύλων, κατόπιν εντοπισμού της ανάγκης των δημοτών. Υπογράμμισε, ακόμα, τη σημασία εγγραφής των σκύλων στο μητρώο του Δήμου, έτσι ώστε να μπορεί και η Τοπική Αρχή να επενδύει αυτούς τους πόρους για την ευημερία των ζώων.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο του Οργανισμού Take Action, Γιώργο Χατζηιωάννου, για την πρωτοβουλία δημιουργίας του πάρκου, αλλά και για τη δωρεά ενός σπιτιού για αδέσποτες γάτες που τοποθετήθηκε εντός του πάρκου Ακρόπολης.

Ο νέος αυτός χώρος άθλησης και κοινωνικοποίησης σκύλων βρίσκεται μέσα στο πάρκο Ακρόπολης (δίπλα στον χώρο στάθμευσης της οδού Πεντέλης) και είναι ειδικά σχεδιασμένος για μικρόσωμους σκύλους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παίξουν με ασφάλεια και άνεση.

Στους παρευρισκόμενους στην τελετή εγκαινίων, δόθηκαν ενημερωτικό υλικό για την ευημερία των ζώων και αναμνηστικά δώρα από τον Οργανισμό Take Action και τον Δήμο Στροβόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-«Άρχισαν οι δράσεις για έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών»
Θλίψη στο ΤΕΠΑΚ για τον θάνατο της καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτα-«Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Έσκισε ψηφοδέλτια»
Αίθριος αλλά συννεφιασμένος ο καιρός-Πιθανόν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Ο αυτοδίδακτος μάστρος των λαπηθιώτικων μαχαιριών που κρατάει ζωντανή την παράδοση
Τα ανοιχτά μέτωπα για την Μιχαηλίδου και η μάχη να προλάβει πριν το καλοκαίρι
Έρχεται η εφαρμογή που δείχνει στους καταναλωτές τις τιμές προϊόντων στις υπεραγορές
Παναγιώτου: Tο 49% των ρύπων που εκπέμπει η Κύπρος προέρχεται από τις μεταφορές
ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική κίνηση των μαθητών για τον άτυχο Κυπριανό στο Παραλίμνι
Αυτά είναι τα ακατάλληλα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά