Συζήτησαν τις επιπτώσεις του Ουκρανικού στο Συμβούλιο Γεωργίας-Αποχαιρέτησε ομολόγους ο Καδής

Την κατάσταση των αγορών και πώς αυτή επηρεάζει την αγροτική δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση συζήτησαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πρωινής συζήτησης ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο οποίος συμμετέχει στο τελευταίο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της θητείας του.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως κατά τη συζήτηση καταγράφηκε γενικότερα η αντίληψη ότι οι αγρότες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζονται δυσμενώς από τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ιδιαίτερα η αύξηση του κόστους ενέργειας έχει επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αύξηση των σιτηρών, των ζωοτροφών, του κόστους παραγωγής γενικότερα. Ανάλογες επιπτώσεις βέβαια παρουσιάζονται και στην Κύπρο, τις οποίες παρουσιάσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία και κατά τη διάρκεια του Συμβουλιου», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας πρόσθεσε πως όλοι οι Υπουργοί έκριναν απαραίτητο «να διατηρηθούν ενεργοί οι διάδρομοι αλληλεγγύης που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα από την Ουκρανία προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και προς ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να διατηρηθεί η αγροτική δραστηριότητα στην Ουκρανία προς όφελος και των πολιτών της Ουκρανιας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη».

Ο Κώστας Καδής αναφέρθηκε και στο γεγονός πως το σημερινό Συμβούλιο Γεωργίας είναι το τελευταίο στο οποίο συμμετέχει ως Υπουργός, και πρόσθεσε πως είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει τους ομολόγους του και τους Επιτρόπους Υγείας και Γεωργίας, τους οποίους και ευχαρίστησε «για τη συνεργασία που είχαμε τα πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι περάσαμε μαζί και δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές».

«Αντιμετωπίσαμε θεωρώ σημαντικές προκλήσεις μέσα από τις κρίσεις που διαχειριστήκαμε, προς όφελος θα έλεγα και των Κυπρίων αγροτών και ευρύτερα των Ευρωπαίων πολιτών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Με πλάνο και γεμάτο καλάθι στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Οι στόχοι της Λευκωσίας
Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του