Θετικοί στην πρόταση Αβέρωφ για επιπλέον debate Κολοκασίδης και Δημητριάδης

Θετικά αλλά με προτροπές και συστάσεις απάντησαν στην πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για επιπλέον debate τα επιτελεία των ανεξάρτητων υποψηφίων Γιώργου Κολοκασίδη και Αχιλλέα Δημητριάδη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το επιτελείο Κολοκασίδη, πάγια θέση του υποψηφίου ήταν και παραμένει ότι «οι πολίτες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων» (6 Ιουνίου 2022). Παρά το γεγονός ότι όλα τα Επιτελεία συμφώνησαν στη θέση αρχής για τη διεξαγωγή συζητήσεων στη βάση της ισοτιμίας, εντούτοις στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο, όχι με δική μας ευθύνη.

«Εν πάσει περιπτώσει και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ξανά και απερίφραστα ότι ο κ. Κολοκασίδης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση μεταξύ υποψηφίων με μοναδική προϋπόθεση την τήρηση της αρχής της ισοτιμίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η απάντηση μας στην πρόταση του κ. Νεοφύτου είναι θετική», προστίθεται.

«Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η βούληση ενός εκάστου εκ των υποψηφίων, του προτείνοντος συμπεριλαμβανομένου, να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση. Όποιος υποψήφιος αρνηθεί να συμμετάσχει επικαλούμενος οποιεσδήποτε προφάσεις, τότε για σκοπούς δεοντολογίας και ισοτιμίας ζητούμε να παραμείνει κενή η θέση του. Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιθυμείτε», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το επιτελείο Δημητριάδη ανέφερε ότι ο υποψήφιος, απαντώντας στην πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για ένα debate με το λαό, εξέφρασε την ετοιμότητά του για συμμετοχή.

«Στην απαντητική του επιστολή στον κ. Νεοφύτου, ο Αχιλλέας Δημητριάδης κάλεσε παράλληλα τόσο τον κ. Νεοφύτου όσο και τα άλλα δύο επιτελεία που συμμετέχουν στο 4 Διακαναλικό Debate την προσεχή Παρασκευή όπως διευρύνουν την εκπροσώπηση και στους άλλους υποψηφίους για μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιλογών του κοινού για την όσο καλύτερη ενημέρωση των πολιτών», κατέληξε.

Δειτε Επισης

SOS για γερμανική επένδυση μαμούθ στο ψευδοκράτος-Ζητά παρέμβαση ΥΠΕΞ η Σούπερμαν
Προχωρά η ίδρυση νέου κόμματος-Διευρύνουν τον κύκλο για να πιάσουν παλμό
Η «γνωμάτευση» της ΚΣ του ΟΑΣΕ για τις εκλογές στο Καζακστάν και οι επαφές Χαραλαμπίδου
Συναντήθηκε με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ και ζήτησε εξηγήσεις ο Κόμπος
Επιμένει στον αμανέ του ο Τατάρ-« Δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για ένα κράτος στην Κύπρο»
Πρώτα Συνέδριο, μετά εκλογές στον ΔΗΣΥ-Στις 4 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Αρνείται την πρόταση του Προέδρου και μας κατηγορεί για... μαξιμαλισμό το «υπεξ»
Με το «συνταγματικό όνομα» του συμμετείχε το ψευδοκράτος στον ΟΤΚ, υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου
Ορο για ομαλοποίηση σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας φέρεται να θέτει ο Σίσι
Την πρότασή του για το Κυπριακό ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ο Πρόεδρος