Θα χτίσει κι άλλες εκκλησίες εάν εκλεγεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου

Την ανέγερση ναών σε περίπτωση εκλογής του και τη στήριξη της νεολαίας ανακοίνωσε ο Πατέρας Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στο περιθώριο περιοδείας του την Κυριακή στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και ακολούθως στις κοινότητες Γιόλου, Πολέμι και Στρουμπιού, σύμφωνα με την Ομάδα υποστήριξης της υποψηφιότητας του. 

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, εξήγγειλε στην κοινότητα Πολεμίου ότι σε περίπτωση εκλογής του θα συμβάλει στην ανέγερση ναού σε τεμάχιο που γειτνιάζει με τον υφιστάμενο ναό στο Πολέμι και ανακοίνωσε πως θα καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ. 

Πρόσθεσε πως ο ίδιος ανέγειρε το Μετόχι σε έξι μήνες ενώ ανακοίνωσε πως μέσα στους στόχους του σε περίπτωση εκλογής του είναι και η ανέγερση ναού στη Γεροσκήπου αφού ο υφιστάμενος ναός της Αγίας Παρασκευής είναι μικρός και δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και του εκκλησιασμού του ποιμνίου. Ανακοίνωσε ακόμη την συντήρηση των υφιστάμενων ναών και τον εξοπλισμό τους με συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου αρχικά μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς. Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή και η επικεφαλής της Ομάδας υποστήριξης του, Πόπη Αθηνοδώρου. Εν συνεχεία στο λόγο του ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης αναφέρθηκε στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς και στην αναγκαιότητα της επάνδρωσης του με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων.

Επίσης αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο Πάφου λέγοντας πως θα συμβάλει στην αναβάθμιση του θαλάμου Καρδιοπαθών του ΓΝ Πάφου που ήταν και επιθυμία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’ ο οποίος ήταν εκείνος που ίδρυσε σε συνεργασία με τον Καρδιολόγο και νυν Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Ιωσήφ Μουτήρη. Επίσης ευχήθηκε όπως στο ΓΝ Πάφου δημιουργηθεί και ειδική πτέρυγα για τη νοσηλεία των καρκινοπαθών ασθενών όπως γίνεται τώρα και με τη μονάδα αιμοκάθαρσης ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται να μεταβαίνουν σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις διαδικασίες των εκλογών. Ακολούθως περιόδευσε στις κοινότητες Αργάκας, Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Πωμού, Παχύαμμου, Προδρόμι καθώς και στις κοινότητες Γιόλου Στρουμπί και Πολέμι.

Σχετικά με τη νεολαία ανέφερε πως οι νέοι σήμερα δεν ευθύνονται γιατί έχουν πάρει άλλους δρόμους, σημειώνοντας πως η ευθύνη βαραίνει εμάς γιατί, εξήγησε, τους αφήσαμε μόνους τους και δεν τους πλησιάσαμε για να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους και ούτε συζητήσαμε μαζί τους τους προβληματισμούς τους, τα οράματα και τις επιδιώξεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θλίψη για την εκπαιδευτικό Θέκλα Καραντώνη-«Άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής και πράος»
Ζητούν ρύθμιση όρων απασχόλησης των διανομέων μετά το νέο θανατηφόρο οι συντεχνίες
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Με Πανηγυρικές Δοξολογίες η Κύπρος τιμά την 25η Μαρτίου-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση
Συννεφιασμένος ο καιρός-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Το application που φτιάχνουν μαθητές και αλλάζει τον τρόπο πληρωμής στα λεωφορεία
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ
«Λευτεριά στο Αφρίν» φώναξαν Κούρδοι διαδηλωτές,-Ζήτησαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας
Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο