Παραίτηση ή παύση μέλους του ΔΣ του ΡΙΚ ζητά η ΕΥΡΙΚ, λόγω της ποινικής διερεύνησης

Την παραίτηση ή την παύση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ζητά η συντεχνία υπαλλήλων ΕΥΡΙΚ με επιστολή της στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Δικαιολογώντας αυτή της την απαίτηση, η ΕΥΡΙΚ αναφέρει ότι εδώ και αρκετές μέρες, το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας άρχισε την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών του τέως Αναπληρωτή Τμηματάρχη Προγραμμάτων Τηλεόρασης Σάββα Αριστοδήμου εις βάρος του συγκεκριμένου μέλους.  

«O κ. ... όφειλε να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του αφού δεν νοείται να συνεχίζει να συμμετέχει σε συνεδρίες του Δ.Σ. της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων, ενόσω διεξάγεται έρευνα από την οποία φαίνεται να προκύπτουν σοβαρότατα ποινικά αδικήματα. Στην περίπτωση που ο κ. ... δεν υποβάλει την παραίτηση του, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να ζητήσετε από τον ΠτΔ να τον παύσει», αναφέρεται.

Η ΕΥΡΙΚ προσθέτει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας 149/1988 σε σχέση με τους διορισμούς Διοικητικών Συμβουλίων, το συγκεκριμένο μέλος εξαρχής δεν θα έπρεπε να είχε διοριστεί στο Δ.Σ. του ΡΙΚ, καθότι διατηρεί διαφημιστικό γραφείο και είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας. 

Παρομοίως, αναφέρεται ακόμα, δεν θα έπρεπε να είχαν διοριστεί αλλά τρία μέλη του Δ.Σ., το ένα Σύμβουλος Επικοινωνίας και πρώην Διευθυντής σχετικής εταιρείας, άλλο μέλος που είναι ηθοποιός και τρίτο μέλος που είναι πρώην υπάλληλος του ΡΙΚ, πρώην ηγέτης συντεχνίας στο ΡΙΚ και εργάζεται σε κόμμα.

Η συντεχνία αναφέρει επίσης ότι, "ενώ στην 9σέλιδη επιστολή Αριστοδήμου (9 Δεκεμβρίου) καταγράφονται απαράδεχτες ενέργειες μελών του ΔΣ, 51 μέρες μετά, κανενός το αυτί δεν έχει ιδρώσει». Ωστόσο, προσθέτει, το σημαντικό είναι ότι ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει τα όσα καταγγέλλει στην επιστολή του ο Σάββας Αριστοδήμου.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 68χρονου εδώ και δυο βδομάδες στην Τάλα
Παιδάκι έπεσε από το μπαλκόνι δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε 57χρονο για σεξουαλική παρενόχληση δύο αδελφών
Εντόπισαν προσπάθειες για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές μέσω καρτών
Χάθηκαν τα ίχνη 27χρονης-Απουσιάζει από το χώρο διαμονής της (pic)
Τελικά δεν είχε πιστόλι στην τσάντα του υπόπτου αλλά… αγγουράκι, ντομάτα και χυμό
Έρευνες για τα αίτια του θανάτου του βρέφους που έσβησε σε νηπιαγωγείο-Φως από τη νεκροτομή
Θλίψη για την εκπαιδευτικό Θέκλα Καραντώνη-«Άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής και πράος»
Ζητούν ρύθμιση όρων απασχόλησης των διανομέων μετά το νέο θανατηφόρο οι συντεχνίες
Έπιασε τιμόνι μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο-Ένας τραυματίας, χειροπέδες σε 37χρονο