Μέσα Φεβρουαρίου θα παραδοθεί το ολοκαίνουριο Εθνικό Στάδιο Στίβου

Το ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Στίβου υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου είπε ο Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι στάδιο θα επιθεωρηθεί από τους ειδικούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, ούτως ώστε να πάρει και τη σχετική πιστοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της ΚΟΕΑΣ αναφέρεται ότι ο Διευθυντής του ΓΣΠ σε δήλωσή του είπε πως πλησιάζουν προς αποπεράτωση τα έργα ανακατασκευής του τάπητα. Ήδη επιστρώθηκε το μπλε ταρτάν στο κεντρικό γήπεδο του στίβου και αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο Γερμανοί ειδικοί για τη γραμμογράφησή του, ούτως ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Στο γήπεδο-3, το οποίο χρησιμοποιείται για την προθέρμανση των αθλητών σε αγωνιστική ημέρα και για προπόνηση, έχει αφαιρεθεί ο παλιός τάπητας και εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η επίστρωση του καινούριου, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι ξένοι αθλητές αναμένεται να ζητήσουν να κάνουν στο νέο Στάδιο την προετοιμασία τους, ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024 καθώς ήδη, με τις νέες εγκαταστάσεις, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την προετοιμασία ξένων αθλητών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης συνέχισε λέγοντας πως οι ξενώνες και ο Σύλλογος έχουν αρκετά αιτήματα και πως αναμένει ψηλά επίπεδα πληρότητας τον επόμενο χρόνο. Πρόσθεσε ότι, με την ευκαιρία των έργων στο Εθνικό Στάδιο Στίβου, ο ΓΣΠ προχώρησε και σε βελτιωτικά έργα στο γήπεδο των ρίψεων (γήπεδο-4), διότι εδώ και αρκετά χρόνια το Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ αποτελεί δημοφιλή προορισμό των ομάδων ρίψεων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα.

Είπε ότι σημαντικό για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ είναι πως στην ευθεία των 110 μέτρων θα υπάρχουν τρεις διάδρομοι με υποδαπέδια ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όπως και σε δύο διαδρόμους των 400μ. Παρόμοιος μηχανισμός θα υπάρχει και στο διάδρομο των οριζόντιων, με τους προπονητές να μπορούν να μετρούν την ταχύτητα των αθλητών και αθλητριών τους, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό στις προπονήσεις.

Σύμφωαν με τον ίδιο, στο στάδιο υπάρχουν τέσσερα σκάμματα για τα οριζόντια άλματα, δύο χώροι για τη διεξαγωγή του ύψους, θέση για το επί κοντώ, με προδιαγραφή σε δύο από τα σκάμματα των οριζόντιων αλμάτων, να τοποθετηθεί η βαλβίδα υποδοχής του κονταριού και στρώματα για το επί κοντώ, υπάρχουν δύο μεγάλες βαλβίδες και κλωβοί για τη δισκοβολία και τη σφυροβολία, τέσσερις θέσεις για τη σφαιροβολία, δύο διάδρομοι για τον ακοντισμό και δύο διάδρομοι των 110 μέτρων. 

Σημείωσε ακόμα πως θεωρεί απαραίτητο «ο ΚΟΑ να προχωρήσει άμεσα σε απλή επίστρωση του ταρτάν στο Μακάρειο Στάδιο, ούτως ώστε να φιλοξενεί προπονήσεις και αγώνες, όπως οι Σχολικοί, οι Στρατιωτικοί και να μαζεύονται εκεί οι Ακαδημίες, για να αποσυμφορηθεί το νέο στάδιο ΓΣΠ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Από Ιούνιο τα νεότερα για το Κυπριακό-Τα συμπεράσματα του τριημέρου στις Βρυξέλλες
Το application που φτιάχνουν μαθητές και αλλάζει τον τρόπο πληρωμής στα λεωφορεία
Αναζητούν κοινό βηματισμό, ετοιμάζουν φόρμουλα συνεργασίας Χριστοδουλίδης και κόμματα
Έφεση Γενικού Εισαγγελέα για το τριπλό θανατηφόρο στα Πολεμίδια
Νέα έκκληση Αστυνομίας για το θανατηφόρο με τον 26χρονο-Διερευνάται εάν φορούσε κράνος
Κ. Τριανταφυλλίδης: Λυπούμαι που σταμάτησαν την ιδιωτική δίωξη, θα έβλεπαν όλοι τα στοιχεία που υπάρχουν
Ποινή φυλάκισης σε δύο εργολάβους για τους θανάτους εργαζομένων
Ελεύθερος ο ύποπτος για τον θάνατο της 28χρονης-Εξέτασε τη μαρτυρία η Νομική Υπηρεσία
Επιστολή Βαρνάβα στην Αννίτα για υπόθεση Σιζόπουλου-Ζητά να μάθει αν ενημερώθηκε η Βουλή
Έσβησε στο μεροκάματο ο άτυχος 26χρονος-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία