Τα θετικά του Επισκόπου Καρπασίας υπογραμμίζει η ομάδα στήριξής του

Ο Επίσκοπος Καρπασίας διαθέτει την εμπειρία, μόρφωση, ικανότητα να διαχειριστεί τα πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά, πολιτιστικά ζητήματα της Μητρόπολης Πάφου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας Στήριξης Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου για τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Πάφου.

Η Ομάδα αναφέρει ότι ο Καρπασίας Χριστοφόρος, έχει ποιμαντικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό όραμα για την Εκκλησία, κάτι το οποίο ανέδειξε, χωρίς προσωπική προβολή, κατά την 15ετή διακονία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στην Επισκοπή Καρπασίας. Η αγάπη του για τη Μητρόπολη Πάφου είναι δεδομένη, προσθέτουν, αφού την υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως μοναχός στην Ι.Μ. Τροοδίτισσας που ανήκει στη Μητρόπολη Πάφου.

Η Ομάδα παραθέτει επίσης μια σειρά από λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Μητροπολίτη Καρπασίας. Μεταξύ αυτών αναφέρουν ότι, μετείχε σε διορθόδοξα, διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου, επελέγη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ως ο πιο στενός του συνεργάτης στην Αρχιεπισκοπή, ίδρυσε τρία Εκπαιδευτήρια στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, ίδρυσε τη Σχολή Γονέων της Αρχιεπισκοπής, μαζί με τους ιερείς των νοσηλευτηρίων ίδρυσε τη μέριμνα ανακουφιστικής διακονίας των ασθενών, έκανε αγώνα για διάσωση, αναστήλωση και συντήρηση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα και άλλων ναών της βυζαντινής εποχής, φρόντισε για την αναζήτηση ιερών εικόνων και κειμηλίων που μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές και συντηρήθηκαν και εξέδωσε δύο βιβλία, συλλογικά έργα, για την Καρπασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Θλίψη για την εκπαιδευτικό Θέκλα Καραντώνη-«Άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής και πράος»
Ζητούν ρύθμιση όρων απασχόλησης των διανομέων μετά το νέο θανατηφόρο οι συντεχνίες
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Με Πανηγυρικές Δοξολογίες η Κύπρος τιμά την 25η Μαρτίου-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση
Συννεφιασμένος ο καιρός-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Το application που φτιάχνουν μαθητές και αλλάζει τον τρόπο πληρωμής στα λεωφορεία
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ
«Λευτεριά στο Αφρίν» φώναξαν Κούρδοι διαδηλωτές,-Ζήτησαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας
Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο