Δωρεάν εμβόλια κατά του κορωνοϊού προσφέρει στην Κίνα η ΕΕ

Δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 στην Κίνα πρόσφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.  

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα μετά την απόφαση που πήραν οι Αρχές στο Πεκίνο να τερματίσουν απότομα την πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχους της Κομισιόν οι οποίοι τής μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με Κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε Eυρωπαίος αξιωματούχος στη Financial Times.

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για τους περιορισμούς στην Κίνα η Κύπρος

Δειτε Επισης

Όταν το κράτος τροφοδοτεί τον κύκλο της σιωπής, μεγαλώνει ο κύκλος της βίας
Η θερμή συνάντηση Παπαδόπουλου-Καρογιάν και οι βάσεις συνεργασίας εκτός Βουλευτικών
Τελευταίες προσπάθειες Ολγκίν για πρόοδο στη Νέα Υόρκη-Με πλήρως αρνητική διάθεση ο Τατάρ
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ