Προειδοποιήσεις για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα και κάλεσμα στις Αρχές

Για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στις 22 Ιανουαρίου, προειδοποιούν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «σύμφωνα με πληροφορίες των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α., κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023 στον χώρο του κρησφυγέτου και του τάφου του στη Λεμεσό υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία αναταραχής, ενώ πριν από το μνημόσυνο υπάρχει πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού. Οι αγωνιστές καταγγέλλουν και μεταδίδουν τις πληροφορίες και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα δεοντα και να επαγρυπνούν προς αποφυγή δυσαρέστων συνεπειών από τέτοιου είδους επιδιώξεις».

Παράλληλα, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ αναφέρουν ότι «δεν είναι νοητό οι αγωνιστές να πορευθούν στην επιμνημόσυνη τελετή με ρόπαλα για να αντιμετωπίσουν τα υποκινούμενα όργανα που όσο κι αν προσπάθησαν τόσα χρόνια δεν κατόρθωσαν να παρεμβληθούν στον δημόσιο βίο.

Είναι οφειλή των αρμοδίων  να μεριμνήσουν για την πρόληψη παρεκτροπών  εν τη γενέσει τους και τη διαφύλαξη της ηρεμίας σε ώρες που ο εχθρός και οι χρόνιοι συνεργοί του ετοιμάζονται να κτυπήσουν συνωμοτικά τις κινήσεις απελευθέρωσης. Αλλά και οι αγωνιστές, και βέβαια ο Λαός, οφείλουν να επαγρυπνούν για την αποτροπή διχαστικών αφορμών που επιδιώκονται συνωμοτικά από εισαγόμενα τυχοδιωκτικά μυαλά και σκοτεινές παραπολιτικές δραστηριότητες».

Τέλος, σημειώνουν πως «ας έχουμε δε υπ’ όψιν ότι αν αντιδρούσαμε το 1958 δεν θα πέφταμε στην παγίδα της Ζυρίχης, δεν θα μας προλάβαιναν τα γεγονότα των Χριστουγέννων του 1963, δεν θα μας σκλάβωναν οι επιδρομείς του Ετζεβίτ το 1974, δεν θα μας εξέπλητταν οι ψευδοκρατικές απόπειρες του δαιμόνιου Ντενκτάς το 1983».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για γρηγορότερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Κυπριακό και διμερείς σχέσεις συζήτησε ο ΥΠΕΞ με Γερμανούς βουλευτές
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αυτό είναι το αναζητούμενο όχημα για το θανατηφόρο του 2012
Απαντά με ερωτήματα στους Δικαστές για το Πόθεν Έσχες ο Δημητρίου-«Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας»
Συναντήθηκε με το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου η ΠτΒ
Συζήτησε με Γερμανούς βουλευτές για το Κυπριακό ο Στιούαρτ
Επανέλαβε τη θέση του ΕΒΚΑΦ ο Μπεντέρ-Ζητά ενοίκια από το Βαρώσι
Προσχεδιασμένη η άσεμνη επίθεση από τον τέως Κιτίου, δεν έδειξε μεταμέλεια-Η δικαστική απόφαση
Τραγωδία στον Πρωταρά-Νεκρός δύτης
Κατεπείγουσα επιστολή Λοττίδη σε Καπνουλλά για την υγεία του Κενάν-«Να εξεταστεί άμεσα από γιατρό»