Ενώπιον δικαστηρίου οι ύποπτοι για τα πλαστά διαβατήρια και την κλοπή περιστεριών

Τη δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσουν οι τρεις νεαροί οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες από την αστυνομία Λεμεσού όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός περιστεριών κάποια από τα οποία νεκρά. Ενώπιον δικαστηρίου παρουσιάστηκαν το πρωί και τα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι Λεμεσού με τα πλαστά διαβατήρια.  

Οι νεαροί που συνελήφθησαν χθες στην περιοχή Γερμασόγειας όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκαν κλοπιμαία περιστέρια οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού όπου έγινε καταχώρηση της υπόθεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε όπως οι νεαροί αφεθούν ελεύθεροι με όρους, αφού καταβάλουν εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ έκαστος και με την υποχρέωση όπως παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές της εβδομάδας. 

Τα περιστέρια εντοπίστηκαν όταν μέλη της αστυνομίας σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο στην περιοχή Γερμασόγειας.  Σύμφωνα με την αστυνομία, στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις νεαροί.  Ο οδηγός είναι αιτητής πολιτικού ασύλου, οι επιβάτες όμως δεν είχαν έγγραφα που να δείχνουν τη ταυτότητα τους έτσι συνελήφθηκαν για έλεγχο στοιχείων. Από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο 190 περιστέρια αξίας 1500 ευρώ, εκ των οποίων τα 51 ήταν ήδη νεκρά. Οι τρεις νεαροί φέρονται να παραδέχθηκαν ότι είχαν κλέψει τα περιστέρια από υποστατικό στο χωριό Πισσούρι.

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί και οι τρεις νεαροί οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες στο λιμάνι Λεμεσού, όταν επιχείρησαν να ταξίδέψουν με πλοίο με τελικό προορισμό τη Γένοβα.  Οι ύποπτοι, ηλικίας 23,25 και 26 χρόνων, αιτητές πολιτικού ασύλου, φέρονται να παραδέχονται ότι αγόρασαν τα πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια, μέσω άλλου προσώπου από το εξωτερικό.

Το δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Δειτε Επισης

Τι είναι ο εντερόκοκκος που εντοπίστηκε στα νερά στη Λεμεσό-Σε ετοιμότητα οι Αρχές
Σύλληψη 37χρονου στη Λευκωσία με διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι και ναρκωτικά
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και τον έπιασαν με 20 κιλά αδασμολόγητου καπνού και 7,000 ευρώ
Έσπρωξε αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 24χρονος
Επεισοδιακή καταδίωξη 24χρονου μοτοσικλετιστή-Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με όχημα
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Έκλεψε τα κλειδιά από ξεκλείδωτο όχημα, εισήλθε σε οικία και τους λήστεψε-Άρπαξε μέχρι και ηλεκτρικό σκούτερ
Από κατηγορούμενος στην υπόθεση Μεταξά… ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής-Προκλητικοί διορισμοί ΑΑΔΙΠΑ, αποκαλυπτική έρευνα
Οι λόγοι που μετατέθηκαν στην ΚΥΠ οι πέντε ΣΥΟΠ-«Δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε οικονομικά ή άλλα ωφελήματα»
Χαμένοι στις διαδικασίες για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Από το 2013 οι πρώτες αναφορές και 12χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε