Πυρά Δημητριάδη κατά Κυβέρνησης για ΑΠΕ-«Ανάλωσε μια δεκαετία χωρίς στρατηγική»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, διατύπωσε τη θέση πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη ανάλωσε μια δεκαετία χωρίς στρατηγική για μετάβαση στις ΑΠΕ και άφησε τα εργοστάσια της ΑΗΚ να καίνε μαζούτ, ενώ το πολυδάπανο έργο μεταφοράς φυσικού αερίου βρίσκεται σε περιπέτειες.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρει πως "η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου ερίζει με τους Διαχειριστές Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρισμού που ζήτησαν να σταματήσει αμέσως την έγκριση νέων οικιακών φωτοβολταϊκών, μέχρι να τεθούν νέες τεχνικές προδιαγραφές, προς αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν το ηλεκτρικό σύστημα". 

Αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση μοίρασε άδειες σε προμηθευτές ΑΠΕ χωρίς πραγματικά ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα ψηλές τιμές και υπερκέρδη,  ενώ  τα συστήματα μεταφοράς και διανομής δεν διαθέτουν σύγχρονες υποδομές για να σηκώσουν μερικές χιλιάδες καταναλωτές που το έχουν ανάγκη, ο κ. Δημητριάδης προσθέτει ότι ο Κύπριος ψηφοφόρος πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στους συνεχιστές της πολιτικής Αναστασιάδη, που τα έκαναν θάλασσα και στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ.

"Αυτή η είδηση αποκαλύπτει την προχειρότητα της κυβέρνησης που κλείνει τη 10ετή θητεία της. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σχέδια επιδότησης που έχει εξαγγείλει για 30 χιλιάδες νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί δραστικά ο λογαριασμός του ρεύματος", ανέφερε.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να αλλάξει με την αξιοποίηση της οικονομικής στήριξης της ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να κάνει γρήγορη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δημιουργώντας υποδομές για ασφαλή διανομή και υποδοχή οικιακών φωτοβολταϊκών, με έμφαση στην αυτοπαραγωγή,  διόρθωση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας, τροφοδοσία σε προσιτές τιμές για τους πολίτες, φορολόγηση των υπερκερδών προμηθευτών και απεξάρτηση της ΑΗΚ από το μαζούτ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

SOS για γερμανική επένδυση μαμούθ στο ψευδοκράτος-Ζητά παρέμβαση ΥΠΕΞ η Σούπερμαν
Η «γνωμάτευση» της ΚΣ του ΟΑΣΕ για τις εκλογές στο Καζακστάν και οι επαφές Χαραλαμπίδου
Συναντήθηκε με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ και ζήτησε εξηγήσεις ο Κόμπος
Επιμένει στον αμανέ του ο Τατάρ-« Δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για ένα κράτος στην Κύπρο»
Πρώτα Συνέδριο, μετά εκλογές στον ΔΗΣΥ-Στις 4 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Αρνείται την πρόταση του Προέδρου και μας κατηγορεί για... μαξιμαλισμό το «υπεξ»
Με το «συνταγματικό όνομα» του συμμετείχε το ψευδοκράτος στον ΟΤΚ, υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου
Ορο για ομαλοποίηση σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας φέρεται να θέτει ο Σίσι
Την πρότασή του για το Κυπριακό ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας ο Πρόεδρος
Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου ο τέως Πρόεδρος-Διατηρούν φιλικές σχέσεις