Βάλλει κατά Κυβέρνησης για μεταναστευτικό ο Μαυρογιάννης-«Απέτυχε να το διαχειριστεί»

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε δήλωση για το μεταναστευτικό διατυπώνει τη θέση ότι η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι ακόμα μία ιστορία αποτυχίας της κυβέρνησης που φεύγει, για την οποία, ωστόσο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνουν περήφανοι και ζητούν την ψήφο του λαού ως συνεχιστές της.

Προσθέτει ότι στην κάλπη των προεδρικών εκλογών ο λαός έχει δύο επιλογές, είτε να επιλέξει την συνέχιση της ίδιας πορείας "που μας εγκλώβισε σε ανεπαρκείς πολιτικές και συρματοπλέγματα, είτε να κάνει την επιλογή της αλλαγής". Ο κ. Μαυρογιάννης δηλώνει έτοιμος να κάνει πράξη την αλλαγή, με πρόγραμμα, με σχέδιο, με ικανούς και έμπειρους ανθρώπους να δώσει λύσεις και να γυρίσει σελίδα για την Κύπρο.

Αναφέρει πως η απερχόμενη Κυβέρνηση ενώ παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση περίπου 1000 εκκρεμούσες αιτήσεις ασύλου, θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση πέραν των 33.000 αιτήσεων που εκκρεμούν, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι σήμερα μία αίτηση ασύλου χρειάζεται τρία ή ακόμα και πέντε χρόνια για να εξεταστεί είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για κατάχρηση του συστήματος ασύλου.

Σημειώνει ότι στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που έχει ετοιμάσει, πρώτος στόχος είναι η κατάργηση αυτού του κινήτρου με συγκεκριμένα μέτρα και πως αυτό που απαιτείται είναι σοβαρός σχεδιασμός και ολοκληρωμένη πολιτική για τα προσφυγικά και μεταναστευτικά θέματα, εντός του πλαισίου των δυνατοτήτων της χώρας, με σεβασμό πάντοτε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Επισημαίνει, περαιτέρω, πως ανάμεσα σε άλλες προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της διακυβέρνησης του είναι η στελέχωση και ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου, η θεσμοθέτηση της διαδικασίας διαλογής αιτήσεων ασύλου, ανάμεσα στις προδήλως αβάσιμες και στις προδήλως βάσιμες για ταχύτερη και δικαιότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων, η σύνδεση της διαδικασίας διαλογής των αιτήσεων με μια σταθερή και αποτελεσματική διαδικασία εθελούσιας επιστροφής, η συνομολόγηση από την Κυπριακή Δημοκρατία διμερών συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτα κράτη και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που χορηγούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία με διαφάνεια.

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»