Α. Νεοφύτου: Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου

Οι εθνικά υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου που αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου  ανησυχούν από τα τετελεσμένα που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα Τάσου Κωνσταντίνου, που τελέστηκε, την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Αναφωτία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι αναλαμβάνουν την ίδια ώρα το ιστορικό βάρος που τους αναλογεί, για να αποτρέψουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και την εθνική συρρίκνωση, και παίρνουν δύναμη από τη θυσία των ηρώων μας για τη μάχη που ορίστηκε από τη μοίρα να δώσουν.

"Ανασκοπώντας το παρελθόν αβίαστα εξάγουμε το συμπέρασμα ότι οσάκις μπήκε ανάμεσα μας το σαράκι της εθνικής διχόνοιας κλάψαμε επί εθνικών ερειπίων. Ακόμη βιώνουμε την τραγωδία του 1974 και στο πέρασμά του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές. Μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, αγνοούμενοι το ίδιο, πρόσφυγες, αιχμάλωτοι", ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου διατύπωσε τη θέση πως με σύνεση και σωφροσύνη μέσα από τον ειρηνικό διάλογο "πρέπει να προσπαθούμε όλοι ενωμένοι με την στήριξη του διεθνούς παράγοντα να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία και να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα, για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της".

Συμπλήρωσε πως "είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα και, όποιες και να είναι οι διαφορές μας, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις και να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας, αυτή είναι η  ελάχιστη οφειλή αλλά και δικαίωση στους ήρωές μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Με τη χρυσή παγκοσμιονίκη, Μαρία Μάρκου συναντήθηκε η Αννίτα
Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού
Στην παρουσία του Προέδρου η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του AUB Mediterraneo
Ν. Χριστοδουλίδης: Η κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας
Σ. Στεφάνου: Απαραίτητη η διαμόρφωση συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής
Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Συνεργασία, ενέργεια και Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Αννίτας-Ανολίκ
Πώς σχολιάζει ο τουρκοκυπριακός Τύπος τη νίκη Ερντογάν-«Από το σκοτάδι στο θεοσκόταδο»