Άναψαν φωτιές τα εγκαίνια σε πυροσβεστικό σταθμό-Ανταλλάζουν πυρά Προεδρία-ΑΚΕΛ

Φωτιές φαίνεται ότι άναψαν τα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον πυροσβεστικό σταθμό στο Βασιλικό, με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να ανταλλάζουν πυρά. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Αριστεράς υπέδειξε πως η λειτουργία του εν λόγω πυροσβεστικού σταθμού ήταν στις προεκλογικές θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη το 2017, με την υπόσχεση να λειτουργήσει το 2018, ωστόσο τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν έξι μέρες πριν την αποχώρησή του από την Προεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκαινιάστηκε ο πυροσβεστικός σταθμός στο Βασιλικό-«Δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης»

Σηκώνοντας το γάντι, η Προεδρία, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ Λάρνακας ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013. Προτιμούν να λειτουργούν ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Ο κ. Πελεκάνος, καταλήγοντας, υπέδειξε ότι «αντί άλλης απάντησης τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μόλις προχθές ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Εκεί θα βρουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια τους να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει  με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες. Στα έργα που εγκαινιάζει είναι και ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ενεργειακό Κέντρο στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από την λήξη της θητείας του, το 2023. Στο μεταξύ σε αυτό το διάστημα των 5 χρόνων απουσίας του σταθμού ξέσπασαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή με αρκετές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Καταλήγοντας, το κόμμα της Αριστεράς επεσήμανε πως «επί  διακυβέρνησης Αναστασιάδη -  Συναγερμού η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κρίνεται με τον εκάστοτε προεκλογικό  αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη και των δύο επίδοξων συνεχιστών του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην περιοχή Βασιλικού ο ΠτΔ-Προανήγγειλε σύσκεψη

Δειτε Επισης

Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Με πλάνο και γεμάτο καλάθι στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Οι στόχοι της Λευκωσίας
Ενημέρωσε τους ευρωπαίους για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών ο Κόμπος
Θα δει Μακρόν και Σολτς στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης
Οι εννέα προτεραιότητες του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Σε κοινές παραγγελίες πυρομαχικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας συμμετέχει η Κύπρος
Έδωσε διαβεβαιώσεις στην Αννίτα ο ΔΚΤ-«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις κυπριακές τράπεζες»
Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι
Επιστολή ΔΗΠΑ στον ΥΠΕΣ για προσφυγικές πολυκατοικίες-Οι εισηγήσεις Γιακουμή
Διαβεβαίωση Προέδρου στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου για στήριξη του λαού του