ΕΚΟ: Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό, σύμφωνα με την εταιρεία. Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  

Η  ΕΚΟ Κύπρου, μέλος της HELLENiQ ENERGY, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ηγείται των εξελίξεων και τηρώντας την δέσμευσή της για μετεγκατάσταση από την Λάρνακα, δημιούργησε μέσα σε 18 μήνες, μια υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση στο Βασιλικό τηρώντας τα αυστηρότερα και τα πιο σύγχρονα πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυση άγγιξε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου.

"Μέσω της νέας εγκατάστασης εφαρμόζονται συνέργειες και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υφιστάμενων υποδομών προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολο αλλά και του Κύπριου καταναλωτή", αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΚΟ Κύπρου επενδύοντας στην τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, θα τοποθετήσει στην εγκατάσταση, συστοιχία φωτοβολταϊκών συλλεκτών που σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας θα μπορούν να καλύπτουν κατά 90% την τρέχουσα κατανάλωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό και θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της μονάδας καθιστώντας την μια από τις ελάχιστες ενεργειακά αυτόνομες μονάδες ανάλογου μεγέθους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, ανέφερε ότι "πολύ σύντομα η εγκατάσταση αυτή, θα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη, αφού συνδυάζοντας ένα σύστημα φωτοβολταικών και αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες θα εξασφαλίζουμε μειωμένη εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έως και 90%, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό μας αποτύπωμα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλειστό το εκδοτήριο της Cyprus Public Transport στον σταθμό στο Μακάρειο λόγω των επεισοδίων
Αρχίζει η λειτουργία του μηχανογραφικού σύστημα του Τμ. Φορολογίας, Tax For All
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-«Άρχισαν οι δράσεις για έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών»
Θλίψη στο ΤΕΠΑΚ για τον θάνατο της καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτα-«Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Έσκισε ψηφοδέλτια»
Αίθριος αλλά συννεφιασμένος ο καιρός-Πιθανόν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Ο αυτοδίδακτος μάστρος των λαπηθιώτικων μαχαιριών που κρατάει ζωντανή την παράδοση
Τα ανοιχτά μέτωπα για την Μιχαηλίδου και η μάχη να προλάβει πριν το καλοκαίρι
Έρχεται η εφαρμογή που δείχνει στους καταναλωτές τις τιμές προϊόντων στις υπεραγορές