Εγκαινιάστηκαν τα ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Τροόδους-«Από τα μεγάλα έργα που αφορούν την υγεία»

Το Νοσοκομείο Τροόδους είναι ένα από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό το Σάββατο στα εγκαίνια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και της Κλινικής Φυματίωσης του Νοσοκομείου Κυπερούντας.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα έργα και οι πολιτικές που χάραξε η Κυβέρνηση δείχνουν πόση σημασία πρέπει να δοθεί στις ορεινές κοινότητες, στα κριτήρια, στα κίνητρα, στις υποδομές, στο οδικό δίκτυο, σε όλα όσα θα βοηθήσουν να ανακοπεί η αστυφιλία και να υπάρξει ανάπτυξη και προκοπή στις κοινότητες που κάποτε ανθούσαν.

"Μέσα από την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μέσα από την οικιστική πολιτική, μέσα από τα κίνητρα που δόθηκαν ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στις κοινότητες τους, μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης της τοπικής παραγωγής, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε ένα νέο δρόμο, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που χρωστούμε στους στυλοβάτες του κυπριακού λαού, τις ορεινές μας κοινότητες", ανέφερε.

O Πρόεδρος είπε ότι σε πλείστες τόσες των επαρχιών υπάρχουν πλέον ιατρικά κέντρα, όμως, το πιο σημαντικό από όλα ήταν η εισαγωγή του ΓεΣΥ, το οποίο χωρίς διακρίσεις ανταποκρίνεται ή οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπερδιπλασιαμός του προϋπολογισμού σε σχέση με τον τομέα υγείας, καταδεικνύει και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για ένα θέμα που άλλοτε θα έπρεπε είτε να χρησιμοποιηθούν μέσα, είτε να υπάρξουν αναμονές σε βάρος πάντα της υγείας του λαού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του  τα πέρασε στις ορεινές κοινότητες, στον Αμίαντο και ότι η Κυπερούντα ήταν μια από τις κοινότητες στις οποίες κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής βίωσε την αγάπη και έδωσε ό,τι ήταν δυνατόν. Όπως, πρόσθεσε, και ο Αγρός και τα Χανδριά και τα  Αγρίδια και η Σολέα και άλλες κοινότητες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, λέγοντας ότι ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε η Κυβέρνηση με τον Γιάννη Παπαδούρη και "δεν πρέπει να ξεχνούμε και ποτέ να μην παραγνωρίζουμε τους ανθρώπους που συνέλαβαν ιδές και που υιοθέτησαν ιδέες".

O Πρόεδρος εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Νοσοκομείου, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, και όλους όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν ώστε οι σχεδιασμοί να γίνουν με βάση τις ανάγκες και όπως έπρεπε, στους Κοινοτάρχες της περιοχής, στο στο Υπουργείο Υγείας, στους Υπουργούς, στη Γενική Διευθύντρια, σε όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες και με αποφασιστικότητα προώθησαν ώστε να γίνει το έργο.

Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα Δημόσια Έργα, το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο σημαντικά συνεισέφερε στην υλοποίηση του έργου, αλλά και τους εργολάβους.

"Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες να παρακαλέσω να διευθετηθούν το συντομότερο τα εναπομένοντα, μικρής έκτασης, έργα, τα οποία, ωστόσο, δεν εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου", ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Καίριας σημασίας ένα λειτουργικό πλαίσιο εκποιήσεων
Εξαγωγές χαλλουμιού στην Αυστραλία χωρίς δασμούς ζήτησε o Υπ. Γεωργίας
Κρούουν τον κώδωνα για το κάπνισμα-«Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100 εκατ. άνθρωποι»
Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας συμφώνησαν Κανάρη και Δημητρίου
Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου
Ευαγγέλου: Σχεδιάζεται Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Ανώτερης εκπαίδευσης
Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας
Απόψεις για προοπτικές οικονομίας αντάλλαξαν Κεραυνός και Χριστοφόρου
ΒΙΝΤΕΟ: Να συμβάλει στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης θέλει το ΥΠΑΜ