Κηδεύτηκε ακόμη ένας πεσόντας του 1964-Στην τελευταία του κατοικία ο Κωστάκης Πενταλιώτης

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης  έγινε σήμερα Σάββατο στην Πάφο, η ταφή των οστών του πεσόντος κατά τις μάχες της Τηλλυρίας εθελοντή ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη, που ταυτοποιηθήκαν με τη μέθοδο DNA. Aκολούθησε τρισάγιο στη μνήμη του.

Ο Στάθης Ιωαννίδης, γιος του Κωστάκη Πενταλιώτη, ανέφερε πως όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε ήταν οκτώ χρονών και ο αδερφός του έξι χρόνων. Δεν τον γνωρίσαμε, συνέχισε, ούτε θυμόμαστε πολλά πράγματα, ωστόσο ακούμε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του, αλλά και το πόσο αγαπητός ήταν στην κοινωνία της Πάφου.

Πρόσθεσε πως ο πατέρας του Κωστάκης Πενταλιώτης γεννήθηκε στο χωριό Πενταλιά της Επαρχίας Πάφου το 1927. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Πάφο για να δουλέψει στον θείο του Ευστάθιο Ιωάννιδη, ο οποίος τον είχε υπό την προστασία του. Ακολούθως γνώρισε την Ευφημία Κυριάκου από την Πέγεια και παντρεύτηκαν το 1956. Απέκτησαν δύο αγόρια. Ακολούθως το 1964 με την έναρξη των εχθροπραξιών στην Τηλλυρία, κατετάγη ως εθελοντής στην Νοσοκομειακή Μονάδα υπό τον ιατρό Δημήτρη Μαυγογένη. Στις 9 Αυγούστου οι Τούρκοι βομβάρδισαν το Νοσοκομείο με βόμβες Νεπάλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι όσοι ήταν μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η κηδεία του πατέρα του είχε γίνει τον Αύγουστο του 1964 αλλά είχε ταφεί με άλλους. Αργότερα, ωστόσο, συνέχισε, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει εκταφή των οστών να γίνει μέθοδος DNA ώστε να ξεχωρίσουν οι πεσόντες. Στον τάφο του πατέρα του όπως είπε «βρέθηκαν και άλλοι πεσόντες  οπότε μετά το DNA ξεχωρίσαμε τα οστά τα οποία θάψαμε σήμερα». Παρά σημείωσε τις προτροπές της μητέρα του να μην πάει , ο πατέρας του κατατάγηκε εθελοντής στη Νοσοκομειακή Μονάδα.  Πρόσθεσε επίσης πως εκκρεμούν και άλλες περιπτώσεις. Ακολούθως. ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους που τίμησαν την μνήμη του πατέρα του και εξέφρασε την συγκίνηση του.

Σε δηλώσεις της η εγγονή του πεσόντα εθελοντή ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη, Νικολέττα εξέφρασε την περηφάνεια της και τη συγκίνησή της για τον παππού της που θυσιάστηκε για την πατρίδα του.

Δειτε Επισης

Κατάθεση στη Βουλή των δύο Νομοσχεδίων για την εγγραφή των ιατρών ζητούν Βουλευτές
Αναθεώρηση εκτίμησης ακινήτων που εμφανίζονται με μηδενική αξία ζητούν βουλευτές
Μεταφέρθηκαν 76 μετανάστες από την Κύπρο στη Γαλλία
Απέσυρε τους κανονισμούς για αισθητικές επεμβάσεις το Υπ. Υγείας-«Στερεί λεφτά από τα νοσηλευτήρια»
Κατά 37.3 εκατομμύρια αυξημένη η κρατική χορηγία στο Π.Κ.-Οι διευκρινήσεις της Ελεγκτικής
Πώς απαντά ο ΚΟΑ για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε διεθνείς αγώνες
Αλλαγές στο σχέδιο για ηλεκτρισμό από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση από 1η Απριλίου
Έξι περιστατικά τύφου το τελευταίο εξάμηνο στην Κύπρο-Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα
Έμεινε έκπληκτος ο Φαίδωνας για τις επικρίσεις για την τουρκική σημαία-«Δεν θα ξανατοποθετηθεί»
Ημερίδα για πλατφόρμες βίντεο, ενδοοικογενειακή βία και διακίνηση προσώπων