Σημαντικός εμπλουτισμός των υποδομών μαζικής υπαίθριας άθλησης στην Πάφο

Τέσσερα ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα γήπεδα αθλοπαιδιών προστέθηκαν και επίσημα από την Παρασκευή στις υποδομές του Δήμου Πάφου για τη μαζική υπαίθρια άθληση.

Τα εγκαίνια τους τέλεσαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. Το όλο έργο του οποίου το συνολικό κόστος ανήλθε σε €300.000, υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πάφου με επιχορήγηση του ΚΟΑ ύψους €200.000, μέσω του σχεδίου επιχορήγησης έργων κοινωνικού/μαζικού αθλητισμού.

Σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων που έγινε στο Δημοτικό Πάρκο ΟΠΑΠ, ο Δήμαρχος, Φαίδωνας Φαίδωνος, επεσήμανε ότι τα τελευταία 8 χρόνια η Πάφος μεταμορφώθηκε μέσα από μια τεράστια προσπάθεια και συνεχίζει να μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη πόλη και βασική παράμετρος μιας σύγχρονης πόλης είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ανέφερε ότι ένας από τους παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα ζωής είναι η παροχή στους πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών ευκαιριών και δυνατοτήτων άθλησης σε δημόσιους χώρους, εύκολα προσβάσιμους και κατάλληλα εξοπλισμένους.

Με αυτό το σκεπτικό, τόνισε, ο Δήμος Πάφου θεωρεί τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του Κοινωνικού – Μαζικού Αθλητισμού όχι ως συμπλήρωμα αλλά ως πυλώνα της σύγχρονης πόλης που δημιουργεί. Με τα έργα που εγκαινιάζουμε σήμερα, κάνουμε ένα αξιόλογο βήμα αλλά  έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε, είπε ο Δήμαρχος Πάφου .

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, τον ευχαρίστησε θερμά για τη σημαντική συμβολή του Οργανισμού και τη δική του προσωπική στήριξη στην υλοποίηση των έργων που σήμερα παραδόθηκαν επίσημα στην κοινωνία της Πάφου.

Πρόσθεσε πως «επειδή πιστεύω ότι η πρόοδος κτίζεται πάνω στην αλήθεια και τη διαπίστωση των πραγματικοτήτων, θέλω να επισημάνω ότι ο αθλητισμός πρέπει να αναχθεί σε προτεραιότητα του Κράτους μας μέσα από μια στρατηγική που θα κινήσει λιμνάζοντα νερά και θα βάλει στο περιθώριο κατεστημένα συμφέροντα και νοσηρές νοοτροπίες».

Η κοινωνία, συνέχισε, χρειάζεται και αναζητεί έργα και πράξεις που θα έχουν αποτέλεσμα σε όλο το φάσμα της. Πρέπει ο αθλητισμός να συνδεθεί οργανικά με την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό είναι ευθύνη του κράτους μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ή ενός άλλου μηχανισμού που θα εισαχθεί, συμπλήρωσε.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας  Μιχαηλίδης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα εν λόγω έργα θα δώσουν πνοή στον αθλητισμό της Πάφου, αναφέρθηκε στη σημασία των συγκεκριμένων υποδομών για την αύξηση των επιλογών ποιοτικής και ασφαλούς άθλησης των κατοίκων της Πάφου, μικρών και μεγάλων.

Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού θεωρήσαμε, είπε, «αυτονόητη υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε, ώστε αυτοί οι χώροι άθλησης να αποκτήσουν τη μορφή που αξίζουν».

Εξέφρασε επίσης την περηφάνια του που συνέβαλαν ώστε "να είμαστε σήμερα εδώ και να εγκαινιάζουμε αυτά τα στολίδια για την Πάφο", προσθέτοντας πως ως Πρόεδρος της Ανώτατης Αθλητικής Αρχής του τόπου χαίρεται ιδιαίτερα κάθε φορά που ο Οργανισμός κάνει το καθήκον του.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, διεξήχθησαν στα τέσσερα γήπεδα αθλητικά παιχνίδια και επιδείξεις με τη συμμετοχή αθλουμένων από τα σωματεία της πόλης.

Δειτε Επισης

Παγκύπρια εκστρατεία «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετείχαν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Περιμένουν στο ακουστικό οι πολίτες για το 1450-Τρέχει να προλάβει η Κυβέρνηση
Στο μικροσκόπιο καθηγητών και μαθητών η Μιχαηλίδου για τα τετράμηνα-Τα αιτήματά τους
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αντιδρά στις επικρίσεις ο Νουρής-Δίνει απαντήσεις στα περί κακοδιαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συγκινεί η μητέρα του 30χρονου Φίλιππου-«Έφτασες αγόρι μου τελικά;»
Προβλήματα στη διαδικασία παραχώρησης αδειών για φωτοβολταϊκά-«Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών»
Αυτές είναι οι αλλαγές που βρίσκονται στα σκαριά για τα τετράμηνα
Οι πέντε προτεραιότητες του Υπουργού Εργασίας-Έτοιμος για επίλυση των προβλημάτων