Σίγουρος ο Αβέρωφ-«Πρώτοι την πρώτη Κυριακή και θριαμβευτές στις 12 του Φλεβάρη»

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή, πρώτοι την πρώτη Κυριακή και θριαμβευτές στις 12 του Φλεβάρη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ομιλία του στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση που έγινε στην Λάρνακα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.  

«Το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι πρωτόγνωρο. Το ζήσαμε στο Παραλίμνι, στην Πάφο αλλά ο παλμός στην πόλη του Ζήνωνα δεν έχει προηγούμενο», είπε ο κ. Νεοφύτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει η χώρα ενώπιον της, ο κ. Νεοφύτου έκανε μια αναδρομή στα όσα έχουμε καταφέρει, όπως είπε, και στην οικονομία, με βάση πολιτικές που τη θωράκισαν, προσθέτοντας ότι «οι καλές προθέσεις που ακούμε από κάποιους, δεν αρκούν».

«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα παίξετε στα ζάρια τις τύχες της χώρας" και "θα κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα», είπε, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση του για τη φορολογική μεταρρύθμιση είπε ότι «μπορούμε να την κάνουμε πράξη χωρίς να διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Σκληρό πόκερ Αβέρωφ και Μαυρογιάννη-Μάχη για συσπειρώση

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι με αυτό τον τρόπο «καταπολεμούμε τις ανισότητες και βοηθούμε την οικογένεια να απαλλαγεί από βάρη, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση και τις ανάγκες της» και πρόσθεσε ότι «με το Οικογενειακό Εισόδημα, 126.000 οικογένειες με πληθυσμό μισό εκατομμύριο θα ωφεληθούν άμεσα».

«Καμιά οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχειας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «προωθούμε την Κοινωνική Μεταρρύθμιση που συμπληρώνει το οικογενειακό εισόδημα» και με την οποία «επωφελούνται περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά σχεδόν 120.000 συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στην πόλη της Λάρνακας, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει επί αυτής της διακυβέρνησης και που αλλάζουν την πόλη προς το καλύτερο και πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα αλλάζει» και «προσελκύει επενδύσεις στον τουρισμό, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την τεχνολογία, τις υπηρεσίες, ενώ «τα τελευταία χρόνια άνοιξαν πολλές νέες θέσεις εργασίας».

«Δίχως αμφιβολία όμως, η επόμενη πενταετία θα είναι η πενταετία της Λάρνακας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι σχεδιασμοί μας για την περιοχή αλλά και όλη την πόλη και επαρχία  προχωρούν και υλοποιούνται».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «από τον Γενάρη αποκαθίστανται όλες οι αποκοπές που εκείνοι οι οποίοι σήμερα φωνάζουν, επέβαλλαν» και πρόσθεσε πως «παραδίδουμε μια οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης 5,6%» και «παρουσιάζουμε ένα κοινωνικό κράτος με καλά γνωστό το ΕΕΕ, την εγγυημένη σύνταξη, με τον εγγυημένο κατώτατο μισθό, με σωρεία προνομίων που είχαν καταργηθεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης».

Αυτή την ώρα η Κύπρος, με βάση τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης είναι μια από τις πιο σταθερές και με την καλύτερη προοπτική ανάπτυξης για την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν έλειπε ο ΔΗΣΥ,  αν έλειπε ο ηγέτης του ΔΗΣΥ με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να δώσουν τις μάχες στη Βουλή, δεν θα ήμασταν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα».

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι «μαζί διαφυλάσσουμε την ενότητα της παράταξης επιλέγοντας το δρόμο της ασφάλειας, της προοπτικής, για μια Κύπρο πάνω από όλα με αξιοπρέπεια», προσθέτοντας ότι «ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε αυτήν την πορεία είναι η επιλογή που θα οδηγήσει στη συνέχιση μιας δυνατής προοπτικής, θεμελιωμένης στη δυνάμωση της οικονομίας, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση».

«Είναι ο ηγέτης που μπορεί με αποτελεσματικότητα να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Έχει την εμπειρία, έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να ηγηθεί του κράτους και να μας οδηγήσει με ασφάλεια και προοπτική στην Κύπρο του Αύριο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αριθμοί του δεύτερου γύρου και οι «αναγκαστικές» μετακινήσεις ψηφοφόρων

Δειτε Επισης

Κεραυνοί Βαρνάβα κατά Σιζόπουλου-Ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση που έκλεισε η Νομική Υπηρεσία
Παρουσιάζει την πρόταση Κύπρου στο ΕΣ για μεγαλύτερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Στα όρια τους οι περιπτερούχοι για τις πληρωμές με κάρτες-Πρόβλημα και με το Cashback
Οι εκλογές πάγωσαν τις διαδικασίες για νέο Αρχιπύραρχο-Περιμένουν ορισμό τριμελούς επιτροπής
Ανεξιχνίαστη η ομοφοβική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ-Στο συρτάρι εκτός και εάν
Οι αποσύρσεις, οι προσθήκες και οι μάχες για μια θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ
Συζήτησε το προφίλ πιθανού απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ
Πώς προσέγγισε την 14χρονη ο «Ταχίρ»-Έδωσε την πρώτη της κατάθεση η ανήλικη
Τις νομικές και πολιτικές πτυχές του Κυπριακού ανέλυσαν νομικοί από Κύπρο και Ελλάδα
Αποκαλύψεων συνέχεια για τον προπονητή-Έκανε ψυχολογικό πόλεμο στις ανήλικες να μην μιλήσουν