Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, γνωστός ως Μάξιμος Σαράφης βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί μαζί με δύο άλλους κατηγορούμενους, για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συγκατηγορούμενοι του Σαράφη

Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά από πολύωρη απολογητικά διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρέπει να κρατηθεί προσωρινά .

Αντίθετα για τους δύο συγκατηγορουμένους του Δεστεμπασίδη, που απολογήθηκαν μετά από αυτόν σήμερα, κρίθηκε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Στον Φ. Δεστεμπασίδη, ο οποίος είχε διατελέσει στέλεχος επιχειρήσεων και διεθυντής επικοινωνίας της Novartis, αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Τι λέει η δικογραφία

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα κά που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

Πηγή: Iefimerida 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία