ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ και άνοιξε τη διαφορά από ΑΠΟΕΛ και Πάφο

Μεγάλη νίκη 2-1 για την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 

Με τη νίκη της η ομάδα της Λάρνακας έφθασε τους 50 βαθμούς και πλέον άνοιξε τη διαφορά της από τον 2ο ΑΠΟΕΛ στους τέσσερις βαθμούς και από την 3η Πάφο στους έξι. 

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο γήπεδο της, ενώ στα τελευταία δώδεκα παιχνίδι, τόσο εντός, όσο και εκτός, μετρά έντεκα νίκες και μια ισοπαλία. 

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα στο ντέρμπι, έμεινε στους 46 βαθμούς και πλέον υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει στην 3η θέση, εάν και εφόσον η Πάφος κερδίσει στο ντέρμπι με την Ομόνοια. 

Ο αγώνας

Μόλις στο 2' η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο ντέρμπι. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια, αρχικά έγινε κεφαλιά, ο Μπέλετς απέκρουσε, με τον Λόπες να γυρίζει με το κεφάλι στον Γκαρθία, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. 

Μετά την επίτευξη του γρήγορου γκολ της ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στον αγώνα και δημιούργησε φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μετά το 30’ η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα, φτιάνοντας και αυτή κάποιες προϋποθέσεις. 

Στο 50' π ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι με τον Εφραίμ. Συγκεκριμένα, ο Κύπριος άσος έσκαψε την μπάλα, όμως αυτή σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πίριτς.

Στο 55' η ομάδα της Λάρνακας έχασε τεράστια ευκαιρία. Μετά από καρφωτή κεφαλιά από τον Λόπες, ο Μπέλετς απέκρουσε. Στη συνέχεια ο Άλτμαν πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε έξω. 

Στο 60' η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της, με γκολ του Φαράζ. Συγκεκριμένα, ο Γιάκολις γύρισε στην περιοχή και η μπάλα έφθασε στον Γαλλομαροκινό άσο, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς. 

Στο 88' του ντέρμπι ο Μαρκίνιος μείωσε στο σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά από γύρισμα του Εντονγκαλά στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος, με το στήθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς.

Στο 6' των καθυστερήσεων ο Κβιλιτάια, έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από κοντινό σημείο αστόχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ, Λέντες, Πονς, Γκιούρτσο (41′ Γιάκολις), Άλτμαν (79′ Σανχούρχο), Λόπες (79′ Κάσας).

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Μπεν (64′ Μακέντα), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο (79′ Εντονγκαλά), Κβιλιτάια.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ