Πάνκεϊκ με βρώμη και μπανάνα

Λαχταριστή πρόταση! Συνταγή από την Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. βρώμη
  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.γλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 μπανάνα, σε φέτες, για το 
  • γαρνίρισμα 
  • φιστικοβούτυρο, για το σερβίρισμα
  • μύρτιλλα, για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό τηγάνι
  • μικρή κουτάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βρώμη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Προσθέστε 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια, 40 γρ. μέλι, 1 μέτριο αυγό, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι baking powder, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Αναμείξτε ξανά 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Ζεστάνετε 3 κουταλάκια ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Για κάθε πάνκεϊκ, βάλτε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα, χωρίς να τη γεμίσετε και ψήστε 1-2 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στην επιφάνεια του πάνκεϊκ. Αναποδογυρίστε το πάνκεϊκ και ψήστε για άλλο 1 λεπτό. Τοποθετήστε το πάνκεϊκ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σκεπάστε για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα πάνκεικ με την κομμένη μπανάνα, το φιστικοβούτυρο και τα μύρτιλλα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι