Πάνκεϊκ με βρώμη και μπανάνα
06:40 - 27 Ιανουαρίου 2023
Λαχταριστή πρόταση! Συνταγή από την Χριστίνα Πρωτοπαπά
- 100 γρ. βρώμη
- 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια
- 40 γρ. μέλι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.γλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 1 μπανάνα, σε φέτες, για το
- γαρνίρισμα
- φιστικοβούτυρο, για το σερβίρισμα
- μύρτιλλα, για το σερβίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αντικολλητικό τηγάνι
- μικρή κουτάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βρώμη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
Βήμα 2
Προσθέστε 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 120 γρ. μπανάνα, σε κομμάτια, 40 γρ. μέλι, 1 μέτριο αυγό, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι baking powder, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Αναμείξτε ξανά 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Ζεστάνετε 3 κουταλάκια ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Για κάθε πάνκεϊκ, βάλτε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα, χωρίς να τη γεμίσετε και ψήστε 1-2 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στην επιφάνεια του πάνκεϊκ. Αναποδογυρίστε το πάνκεϊκ και ψήστε για άλλο 1 λεπτό. Τοποθετήστε το πάνκεϊκ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σκεπάστε για να διατηρηθεί ζεστό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα πάνκεικ με την κομμένη μπανάνα, το φιστικοβούτυρο και τα μύρτιλλα.