Μνημόνιο συναντίληψης για ενίσχυση συνεργασίας αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Κύπρου

Στην εδραίωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών της Ελλάδας και της Κύπρου, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στοχεύει το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ - CARIE) και η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α - HASDIG).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ, το μνημόνιο συναντίληψης, που υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, στη Λεμεσό, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δυο χωρών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Ε.Ε.Κ  Δρ. Τάσος Κουνούδης και ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α κύριος Νικόλαος Παπάτσας, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου. 

«Στόχος του μνημονίου είναι η εδραίωση και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών της Ελλάδας και της Κύπρου, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφού οι εταιρείες των δύο χωρών συμμετέχουν ήδη σε κοινά Ευρωπαϊκά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας», προστίθεται.

Η υπογραφή του μνημονίου, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί τη βάση μιας νέας εποχής στενής συνεργασίας της Ελλάδας και της Κύπρου, στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων συστημάτων και την εμπορική τους προώθηση στις διεθνείς αγορές. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Καίριας σημασίας ένα λειτουργικό πλαίσιο εκποιήσεων
Εξαγωγές χαλλουμιού στην Αυστραλία χωρίς δασμούς ζήτησε o Υπ. Γεωργίας
Κρούουν τον κώδωνα για το κάπνισμα-«Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100 εκατ. άνθρωποι»
Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας συμφώνησαν Κανάρη και Δημητρίου
Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου
Ευαγγέλου: Σχεδιάζεται Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Ανώτερης εκπαίδευσης
Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας
Απόψεις για προοπτικές οικονομίας αντάλλαξαν Κεραυνός και Χριστοφόρου
ΒΙΝΤΕΟ: Να συμβάλει στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης θέλει το ΥΠΑΜ