Πώς απαντά στον Πρόεδρο η ΠΕΟ-«Σεξιστική η αναφορά του, δεν θέλει να καταλάβει»

Η ΠΕΟ διαμηνύει την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για την προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη «την πρωτοφανή και αήθη επίθεση» του Προέδρου Αναστασιάδη κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους».  

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή πανεργατική κινητοποίηση για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, η ΠΕΟι τονίζει εκ νέου ότι συνεχίζει να ζητά ολόκληρη την ΑΤΑ για αυτούς που απέργησαν χθες, αλλά και για αυτούς που δεν απέργησαν, για αυτούς που δουλεύουν σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές εργαζομένων της Κύπρου.

Σημειώνει ότι η μαζικότητα και ο παλμός των απεργών σε όλες τις πόλεις ήταν πρωτοφανείς, ενώ κάνει λόγο για «ιστορική ημέρα» για τους εργαζόμενους της Κύπρου.

Οι εργαζόμενοι, αναφέρει, «έστειλαν μήνυμα στους εργοδοτικούς συνδέσμους ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την εκμετάλλευση της εργασίας τους, την αθέτηση συμφωνηθέντων και τον εμπαιγμό. Έστειλαν μήνυμα στην παρούσα κυβέρνηση ότι δεν δέχονται την κοροϊδία και την επιτήδεια ουδετερότητα που επέδειξε βάζοντας πλάτες στους εργοδότες. Έστειλαν μήνυμα και στην επόμενη κυβέρνηση ότι απαιτούν άμεσα διόρθωση της αδικίας, αποκατάσταση του δικαιώματος της ΑΤΑ και επέκταση της για όλους τους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασε ο Πρόεδρος για την ΑΤΑ-«Επιτέλους να υπάρχει και λογική»

Σύμφωνα με την ΠΕΟ «το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν και παραμένει αρραγές και ενωμένο για τη διεκδίκηση της ΑΤΑ», για να σημειώσει ότι «στη χθεσινή απεργία συμμετείχαν 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων».

Εξάλλου, η ΠΕΟ αναφέρει πως δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη «την πρωτοφανή και αήθη επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη -ο οποίος φαίνεται δεν μέτρησε σωστά την αγανάκτηση των εργαζομένων- κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους».

Όπως αναφέρει, «από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την».

«Η αναφορά του σε ‘μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε’ είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική. Προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ. Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε», σημειώνει η ΠΕΟ.

Καταληκτικά η ΠΕΟ αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετείχαν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές στο μενού του καιρού
Περιμένουν στο ακουστικό οι πολίτες για το 1450-Τρέχει να προλάβει η Κυβέρνηση
Το δημοσίευμα που καίει ΑΚΕΛ και δείχνει σχέσεις με ρωσικό λόμπι-Τα διαβατήρια και το «Εγώ ο Πολίτης»
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Στο φως νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο-Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα και είχε συλληφθεί
Αντιδρά στις επικρίσεις ο Νουρής-Δίνει απαντήσεις στα περί κακοδιαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συγκινεί η μητέρα του 30χρονου Φίλιππου-«Έφτασες αγόρι μου τελικά;»
Προβλήματα στη διαδικασία παραχώρησης αδειών για φωτοβολταϊκά-«Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών»
Αυτές είναι οι αλλαγές που βρίσκονται στα σκαριά για τα τετράμηνα