Τζόκοβιτς: Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τσιτσιπάς, δεν θα στήριζε ποτέ τον πόλεμο ο πατέρας μου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε πολύ εύκολα τον Τόμι Πολ με σκορ 3-0 σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή (29/1, 10:30) τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μετά τον αγώνα, ο Σέρβος σταρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε τόσο στον Έλληνα τενίστα, όσο και στο αμφιλεγόμενο περιστατικό της φωτογραφίας του πατέρα του με υποστηρικτές του Πούτιν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Νόλε»:

Για τον Τσιτσιπά: «Παίζω στον τελικό με τον Τσιτσιπά, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε μεγάλη φόρμα και παίζει το καλύτερό του τένις. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο του. Ξέρω το παιχνίδι του πολύ καλά, ξέρει και αυτός το δικό μου. Έχουμε παίξει αρκετές φορές σε διαφορετικές επιφάνειες. Παίξαμε και σε έναν τελικό Grand Slam στο χώμα στο Roland Garros πριν από μερικά χρόνια. Ξέρω τι έχω μπροστά μου, είναι ενθουσιασμένος».

Για τον πατέρα του και τη φωτογραφία που έβγαλε με υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι ατυχές που η παρεξήγηση αυτού που συνέβη χθες κλιμακώθηκε τόσο πολύ. Ο πατέρας μου, ολόκληρη η οικογένειά μου κι εγώ, περάσαμε πολέμους τη δεκαετία του 90. Όπως είπε και ο πατέρας μου στη δήλωσή του, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, δεν θα στηρίζαμε ποτέ βία ή πόλεμο».

«Μετά από κάθε ματς ο πατέρας μου συναντάει τους φαν μου για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη, για να βγάλει φωτογραφίες. Έβγαλε τη φωτογραφία περνώντας από εκεί. Άκουσα τι είπε στο βίντεο, είπε cheers (εις υγείαν). Δυστυχώς κάποια media το μετέφρασαν λάθος. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση να υποστηρίξει πρωτοβουλίες πολέμου ή οτιδήποτε τέτοιο. Περνούσε από εκεί, υπήρχαν πολλές σημαίες της Σερβίας και νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον από τη Σερβία. Δεν είναι ευχάριστο να το περνάω αυτό μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι. Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι. Ελπίζω να το αφήσει πίσω του ο κόσμος».

«Χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους αυτού του γκρουπ. Δεν μπορώ να είμαι εκνευρισμένος μαζί του, διότι μπορώ να πω ότι δεν έφταιγε εκείνος. Πήγε να πανηγυρίσει με τους φαν μου και αυτό είναι. Μετά από αυτό και βέβαια αισθάνθηκε άσχημα γιατί ήξερε ότι θα έχει επίπτωση σε μένα, αυτή η πίεση από τα media τις τελευταίες 48 ώρες. Αλλά έτσι είναι, πρέπει να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις».

Για το αν νιώθει ανακούφιση που βρίσκεται στον τελικό, μετά τα όσα έγιναν πέρυσι όσον αφορά τον εμβολιασμό: «Ειλικρινά, το έχω ξεπεράσει. Πάντα είχα θετικές προθέσεις να επιστρέψω. Φυσικά τα αισθήματα ήταν διαφορετικά μετά από όσα έγιναν πέρυσι. Έχω πει πολλές φορές, όμως, ότι δεν κρατάω κακίες, μου αρέσει να παίζω στην Αυστραλία, να είμαι εδώ. Αυτό με βοήθησε να νιώσω άνετος και να παίξω καλά. Κέρδισα στην Αδελαΐδα, είμαι στον τελικό εδώ. Δεν έχω χάσει ματς τις τελευταίες εβδομάδες στην Αυστραλία. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και παίζω τόσο καλά».

Για τη συνύπαρξη Σέρβων και Ελλήνων στον τελικό: «Οι Σέρβοι και οι Έλληνες ιστορικά τα πηγαίνουν πολύ καλά. Δε νομίζω να υπάρξει σύγκρουση εντός ή εκτός court σε ό,τι αφορά τον κόσμο. Αντίθετα, είμαι πεπεισμένος ότι θα στηρίξουν τους παίκτες τους με σεβασμό».

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»