Προεδρικές Εκλογές 2023: Δώσε φωνή στα θέλω σου

Διαχρονικός στόχος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, αποτελεί η ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η μεγαλύτερη, λοιπόν, ευκαιρία για τους νέους να δώσουν φωνή στα θέλω τους, είναι οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, για την ανάδειξη του/της επόμενου/ης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

H συμμετοχή στις εκλογικές αναμετρήσεις αποτελεί μια θεμελιώδης πράξη συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή του τόπου, αλλά και ευκαιρία για τους νέους, να εκφράσουν θέσεις και να στείλουν μηνύματα.

Σύμφωνα και με το 4ο Νεοβαρόμετρο του Τομέα Πολιτικής του ΟΝΕΚ, τα θέματα που προβληματίζουν τη νεολαία είναι αρκετά και ποικίλα: εύρεση εργασίας, ακρίβεια/οικονομικά προβλήματα, επαγγελματική προοπτική, χαμηλοί μισθοί και στεγαστικό.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσαν νέοι και νέες στο Νεοβαρόμετρο, οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους επιλέγουν να ψηφίσουν, είναι η σημαντικότητα που προσδίδουν στην ψήφο τους, αλλά και το αίσθημα του καθήκοντος ως ενεργοί πολίτες. 

Επιπρόσθετα, συμμετέχοντας στις εκλογικές αναμετρήσεις, οι νέοι έχουν αδιαμφισβήτητα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους σε θέματα που τους αφορούν και τους επηρεάζουν άμεσα.

Μάθε και εσύ πού μπορείς να ψηφίσεις ΕΔΩ. 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας 2023
SocialSpace Academy: Καινοτομία & Τεχνολογία στην διάθεση του HR
Η Μουσική Σχολή «A.I Musiclab» μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης ενσυναίσθησης στους μαθητές και προσωπικό της, διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία
Οι νέες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην σπονδυλική́ στήλη μειώνουν τις επιπλοκές λόγω μεγαλύτερης ακρίβειας και παρέχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον ασθενή
ΘΕΑΤΡΙΚH ΠΑΡΑΣΤΑΣH ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΑΞΙΔΕΥEI ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- «Δεν είμαι bro»
ΟΚΥπΥ: Μύθοι και αλήθειες για τον παιδικό πυρετό
Οφέλη και…δουλειές από τις τοποθετήσεις φοιτητών μέσω Γραφείων Διασύνδεσης
Δύο εβδομάδες έμειναν για το In-Class Professional Diploma in Digital Marketing!
Τρεις εβδομάδες έμειναν για το In-Class Professional Diploma in Digital Marketing!
Γυναίκες, έμπνευση της Coca-Cola HBC Κύπρου με 30 χρόνια και πλέον πορεία!