Προεδρικές Εκλογές 2023: Δώσε φωνή στα θέλω σου

Διαχρονικός στόχος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, αποτελεί η ουσιαστική συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η μεγαλύτερη, λοιπόν, ευκαιρία για τους νέους να δώσουν φωνή στα θέλω τους, είναι οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, για την ανάδειξη του/της επόμενου/ης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

H συμμετοχή στις εκλογικές αναμετρήσεις αποτελεί μια θεμελιώδης πράξη συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή του τόπου, αλλά και ευκαιρία για τους νέους, να εκφράσουν θέσεις και να στείλουν μηνύματα.

Σύμφωνα και με το 4ο Νεοβαρόμετρο του Τομέα Πολιτικής του ΟΝΕΚ, τα θέματα που προβληματίζουν τη νεολαία είναι αρκετά και ποικίλα: εύρεση εργασίας, ακρίβεια/οικονομικά προβλήματα, επαγγελματική προοπτική, χαμηλοί μισθοί και στεγαστικό.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσαν νέοι και νέες στο Νεοβαρόμετρο, οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους επιλέγουν να ψηφίσουν, είναι η σημαντικότητα που προσδίδουν στην ψήφο τους, αλλά και το αίσθημα του καθήκοντος ως ενεργοί πολίτες. 

Επιπρόσθετα, συμμετέχοντας στις εκλογικές αναμετρήσεις, οι νέοι έχουν αδιαμφισβήτητα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους σε θέματα που τους αφορούν και τους επηρεάζουν άμεσα.

Μάθε και εσύ πού μπορείς να ψηφίσεις ΕΔΩ. 

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!