Αλλοδαποί από 80 χώρες αγοράζουν ακίνητα στην κατεχόμενη Κύπρο-Πού προτιμούν

Ο ντόπιος πληθυσμός στα κατεχόμενα δυσκολεύεται να αγοράσει κατοικίες λόγω της μείωσης της αγοραστικής του δύναμης και το 70% των πωλήσεων στα ακίνητα γίνεται σε αλλοδαπούς, ανέφερε στην Γενί Ντουζέν η διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας Döveç Construction, Μπουρτζιού Κουρτ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κ. Κουρτ πρόσθεσε ότι υπάρχει μια οικονομική κρίση παγκοσμίως, όμως ο τομέας των οικοδομών επιφέρει το μεγαλύτερο εισόδημα στην «χώρα».

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι απευθυνόμαστε σε πολλές χώρες. Σήμερα όταν κοιτάξουμε το σύνολο της Κύπρου, υπάρχουν ομάδες αγοραστών από 70-80 χώρες. Και αυτό μας δίνει λόγο να ανοιχτούμε στον κόσμο, να αυξηθούν οι πωλήσεις μας και να καλύψουμε την ζήτηση. Μπορεί να μας προτιμούν ως αποτέλεσμα της δυνατότητας δόσεων που παρέχουμε, ειδικά εμείς στον τομέα των οικοδομών».

Όταν συγκρίνουμε, συνέχισε, τις τιμές των ακινήτων στη «νότια» και στη «βόρεια» Κύπρο - όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές - βλέπουμε ότι η «βόρεια Κύπρος» έχει κατάλληλες τιμές σε αυτό το θέμα. «Επομένως, είμαστε πιο ελκυστικοί για τους αλλοδαπούς. Αυξήθηκαν τα κόστη στις οικοδομές, επηρεάστηκαν τα πάντα, όμως αυτό δεν αντικατοπτρίστηκε στις πωλήσεις» είπε.

Το προφίλ των πελατών στο κατεχόμενο Τρίκωμο και στην Αμμόχωστο, σημείωσε, είναι διαφορετικό. «Το κέντρο της Αμμοχώστου το προτιμούν πιο πολύ καταγόμενοι από το Ιράν και τις σκανδιναβικές χώρες. Γενικά, υπάρχουν αγοραστές από ευρωπαϊκές χώρες και από την Τουρκία. Μπορούμε να πούμε ότι το 70% των πωλήσεων είναι προς αλλοδαπούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Εκκίνηση στην Πάφο την Παρασκευή για το Cyprus Gran Fondo 2023
Εκδόθηκε το πρώτο πιστοποιητικό για ΠΟΠ χαλλούμι σε τυροκομείο στα κατεχόμενα
Ηλεκτρονικά η επιβεβαίωση εγγραφής σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το 1450
Ισχυροί άνεμοι και βροχές στο μενού του καιρού
Όλοι πλην του ΔΗΣΥ αναγνώρισαν λάθη στις εξετάσεις τετραμήνων-Επί τάπητος η κατάργηση
Ξεκαθαρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών KIE-«Καμία σχέση με διαμαρτυρία στο ΥΠΑΝ»
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λεμεσού λόγω των ισχυρών ανέμων
Εξελίξεις στην υπόθεση της κατάρρευσης του ξενοδοχείου İsias
Ύψωσαν τουρκική σημαία σε πλατεία στην Πάφο, κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις-Η θέση του Δήμου