Με... χαμηλή ταχύτητα οι Κύπριοι-Ένας στους τέσσερις ανανέωσε την άδεια κυκλοφορίας

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2023, αφού μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε ανανέωση, μόλις το 25% των οδηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους, δηλαδή, μόλις ένας στους τέσσερις οδηγούς, κάτι που επιβεβαιώνει για άλλη μια χρονιά, ότι όλοι θα παραμείνουν την τελευταία στιγμή για να προχωρήσουν στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας τους. 

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν ανανεωθεί 173,373 από τις 700.000 που αναμένεται περίπου να ανανεωθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την περσινή περίοδο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι ανανεώσεις άδειας οδήγησης ήταν συνολικά 152,030. Αυτή η αύξηση, σύμφωνα με τον  Λειτουργό Α’ του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμηρο Ζαβρό, παρατηρείται για τον λόγο του ότι, φέτος έχει αρχίσει η διαδικασία πιο γρήγορα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζαβρός, βρισκόμαστε σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών και μπορούν να ανανεώνονται μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 11 Μαρτίου, χωρίς κάποια επιβάρυνση.  

Διαφορετικά, για ανανεώσεις που θα γίνονται μετά το Σάββατο 11 Μαρτίου, επιβάλλεται ως επιβάρυνση, το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος. «Είναι καλύτερα ο κόσμος να μην μένει τελευταία στιγμή και για τον δικό του προγραμματισμό, γιατί μπορεί ακόμη και να ξεχάσει και μετά να του επιβληθεί το πρόστιμο, όταν περάσει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας».

Όπως υπογράμμισε επίσης ο κ. Ζαβρός, «ο περισσότερος κόσμος, όπως κάθε χρόνο, παραμένει τελευταία στιγμή για να ανανεώσει τις άδειες του. Κατά την περσινή χρονιά, τις τελευταίες έντεκα ημέρες του Μάρτη, είχαμε το πιο μεγάλο ποσοστό ανανεώσεων, συγκριτικά με τις μέρες που έμεναν».

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί, οφείλουν να έχουν ενεργή ασφάλεια οχήματος και ενεργό πιστοποιητικό καταλληλόλητας, δηλαδή το ΜΟΤ, για να προχωρήσουν στην ανανεώση. «Η ακινητοποίηση οχήματος επίσης, μπορεί να γίνει στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος, αλλά και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Τμήματος, που μπορούν να λάβουν ένα αριθμό εγγραφής για τον λογαριασμό τους και μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού μπορούν να κάνουν την ακινητοποίησή του οχήματος τους».

Οι πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Ζαβρός, «μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες τους ηλεκτρονικά, που είναι και το βέλτιστο, γιατί δεν θα υπάρχει καμία ταλαιπωρία, αλλά μπορούν επίσης να ανανεώνουν στις τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς επίσης και στο τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών». Σε ότι αφορά στις ανανεώσεις μέσω διαδικτύου, όπως φαίνεται και στην πιο κάτω εικόνα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό και ακολούθως να τοποθετήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους.

Αφού πατήσουν είσοδο, θα τους παραπέμψει στην επόμενη σελίδα, όπου θα υπάρχει «κουμπί» για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας. Από την ίδια σελίδα, μπορούν επίσης να ενημερώσουν και για την ακινητοποίηση οχήματός, πατώντας στο τετραγωνισμένο, με κόκκινο χρώμα κουμπί.

Ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, μπορούν να γίνονται επίσης και μέσω της JCC. 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Σε φάση σχεδιασμού και αναμονής για το Κυπριακό η Λευκωσία-Όσα τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού
Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου-Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο ΠτΔ
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα
Προσωρινά εκτός ΓεΣΥ το ΤΑΕΠ του Απολλωνείου-Δεν ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή
Αυξήθηκαν οι φωλιές χελώνων στις αμμώδεις παραλίες ΒΒ (pics)