Οι αλλαγές που αποφάσισε η UEFA στις διοργανώσεις Εθνικών ομάδων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου αλλαγές στη δομή των διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων, οι οποίες θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2024.

Προστίθεται ένας επιπλέον νοκ άουτ γύρος στο UEFA Nations League και γίνονται πιο συμπαγή τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το EURO, χωρίς να αυξάνεται ο συνολικός αριθμός αγώνων που θα δίνει η κάθε Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά οι αλλαγές

UEFA Nations League: Προστίθεται ένας νοκ άουτ γύρος που θα παίζεται το Μάρτιο. Οι αγώνες των ομίλων θα διεξάγονται όπως και τώρα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο και οι τελικοί Ιούνιο.

Οι νικητές και οι ομάδες που θα τερματίζουν δεύτερες στην Α’ Κατηγορία (8 συνολικά ομάδες),  θα αγωνίζονται το Μάρτιο σε προημιτελικά και οι τέσσερις θα αγωνίζονται στα τελικά της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίζουν στην τρίτη θέση στην Α’ Κατηγορία μαζί με τις δεύτερες και τις τρίτες ομάδες της Β’ Κατηγορίας και τις δεύτερες ομάδες της Γ’ Κατηγορίας, θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες που θα καθορίζουν την κατηγορία που θα συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση.

Ευρωπαϊκά προκριματικά

Στα προκριματικά του EURO και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ομάδες θα κληρώνονται σε 12 ομίλους των τεσσάρων ή πέντε ομάδων, αντί σε 10 ομίλους των πέντε ή έξι ομάδων που ίσχυε μέχρι τώρα.

Οι ομάδες που θα τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του EURO ή του Μουντιάλ και οι ομάδες που θα τερματίζουν στη δεύτερη θέση, είτε θα προκρίνονται απευθείας σε τελική φάση είτε θα αγωνίζονται σε αγώνες play-off.

-Σε μια άλλη εξέλιξη, η UEFA αποφάσισε την πλήρη κατάργηση του "UEFA Return to Play Protocol" το οποίο αφορούσε συγκεκριμένα μέτρα και περιορισμούς στους αγώνες των διορανώσεων της σε σχέση με την πανδημία του Covid. 

Δειτε Επισης

Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο
Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα
Τραγωδία στην Ελλάδα-Εντοπίστηκε νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι που αναζητείτο στον Πύργο
Σύγκρουση δύο οχημάτων στη Σωτήρα-Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (pics)
Οδηγούσαν όχημα με νυχοκόπτη στη μίζα, χειροπέδες σε δύο
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Ποιος θα καθαρίσει την κοπριά από τους στάβλους του Αυγείου; Τρία ερωτήματα για τα στημένα
«Προίκα 50 χιλιάδων στους νιόπαντρους για καταπολέμηση της υπογεννητικότητας»
Η νίκη Ερντογάν, η πόλωση στο εσωτερικό και η αβεβαιότητα στο εξωτερικό
Απουσιάζει από την οικία του ο 43χρονος Στέλιος Δημητρίου (pics)