Nέα Mercedes-Benz GLC. Ready for it

Η δεύτερη γενιά του SUV της γερμανικής μάρκας, έρχεται με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών.

H Mercedes-Benz, εμπλουτίζει την γκάμα των SUV αυτοκινήτων της, με την ανανεωμένη GLC, η οποία αποτελεί το δημοφιλέστερο SUV της, με περισσότερες από 2,6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως τα δύο τελευταία χρόνια. Με νέες τεχνολογίες και σπορ εμφάνιση, σε συνδυασμό με τα σταθερά υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης μίας Mercedes-Benz, η νέα GLC εντυπωσιάζει μέσα στην πόλη, αλλά και εκτός δρόμου.

Κομψότητα και σπορ χαρακτήρας

Η νέα GLC σχεδιάστηκε εξωτερικά, διατηρώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, αποπνέοντας νοημοσύνη και συναίσθημα. Οι καθαρές γραμμές της την καθιστούν όμορφη και κομψή, ενώ οι δυναμικές της αναλογίες τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας GLC, είναι οι εκτενείς, εντυπωσιακές επιφάνειες, οι οποίες τονίζουν τους θόλους των τροχών. Επιπλέον, διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, με προβολείς που ενσωματώνονται απευθείας στη μάσκα ψυγείου, για να τονίζεται το πλάτος του οχήματος. Μέσα από τις σχεδιαστικές αυτές καινοτομίες, επιτυγχάνεται μια ισορροπία μεταξύ κομψότητας και εκτός δρόμου επιδόσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στις ζάντες, οι οποίες διαθέτουν μοντέρνα σχεδίαση με γυαλιστερό φινίρισμα και δίχρωμες επιφάνειες.

Τα πάντα για τον οδηγό

Ωστόσο, επειδή η Mercedes-Benz θέλει να προσφέρει μία ολιστική και ανανεωμένη εμπειρία οδήγησης, μερίμνησε έτσι ώστε το εσωτερικό να συνάδει με το εξωτερικό της νέας GLC, θέτοντας παράλληλα νέα πρότυπα. Έχοντας τον οδηγό στο επίκεντρο, η νέα GLC διαθέτει κεκλιμένη προς τον οδηγό κεντρική οθόνη, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και αναβαθμισμένα στοιχεία διάκοσμου, με στόχο να κάνει κάθε διαδρομή μοναδική και άνετη. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται ενσωματωμένη οθόνη αφής 11,9 ιντσών, ενώ υπάρχει και μία δεύτερη οθόνη 12,3 ιντσών ως ψηφιακός πίνακας. Ακολουθώντας τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, ο ψηφιακός αυτός πίνακας δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον οδηγό, να τον χρησιμοποιήσει ως χειριστήριο των ηλεκτρικών παραθύρων, ως λαβή για άνοιγμα της πόρτας, αλλά και για τη ρύθμιση των καθισμάτων με τις επίπεδες και καμπύλες επιφάνειες. Επιπλέον, η νέα GLC διατίθεται με δερμάτινο ταμπλό οργάνων και ακμές παραθύρων σε εμφάνιση δέρματος νάπα, ενώ στα διακοσμητικά στοιχεία κυριαρχεί το ξύλο με ανοικτούς πόρους σε καφέ ή μαύρες αποχρώσεις.

Ψηφιακή και ευφυής

Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της νέας GLC, ενισχύεται και από την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), προσφέροντας στον οδηγό ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Εσείς απλά πείτε «Hey Mercedes» και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η GLC σας. Ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια και απολαύστε μία εξατομικευμένη μουσική εμπειρία στο αυτοκίνητό σας, καθώς οι πάροχοι streaming μουσικής ενσωματώνονται απρόσκοπτα στο MBUX. Παράλληλα, ελέγξτε όλες τις smart συσκευές στο σπίτι, όπως φώτα και θέρμανση, με τη λειτουργία MBUX Smart Home, κάνοντας την GLC σας κέντρο ελέγχου. Επιπλέον, η υψηλής ευκρίνειας οθόνες της νέας GLC, διευκολύνουν τον έλεγχο και τον χειρισμό τόσο του οχήματος, όσο και των λειτουργιών άνεσης, ενώ προσφέρουν στον οδηγό συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση, προσφέροντας μια ολιστική αισθητική εμπειρία. Επιπρόσθετα, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αναβαθμισμένου MBUX, είναι η επαυξημένη πραγματικότητα. Οδηγήστε με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, χάρη στην κάμερα καταγραφής του περιβάλλοντα χώρου και επωφεληθείτε από τις λεπτομέρειες που καταγράφονται στην κεντρική οθόνη, όπως σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών.

Η ασφάλεια σε νέα επίπεδα

Η Mercedes-Benz είναι συνώνυμο της ασφάλειας στην οδήγηση. Ως εκ τούτου, η νέα GLC διαθέτει το τελευταίας γενιάς πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, με νέες και εξελιγμένες λειτουργίες, οι οποίες αναλαμβάνουν δράση σε επικείμενες συγκρούσεις. Για παράδειγμα, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, μπορεί να αντιδρά σε ακινητοποιημένα οχήματα στον δρόμο με ταχύτητες έως και 100 χλμ./ώρα. Η ανίχνευση λωρίδας κυκλοφορίας με μια επιπλέον κάμερα 360 μοιρών, είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος υποβοήθησης διεύθυνσης, προσφέροντας στον οδηγό σημαντικά πλεονεκτήματα σε χαμηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η νέα GLC έχει τη δυνατότητα να «διαβάζει» τα πάντα, χάρη στο σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας, το οποίο αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, τα σήματα οδικών έργων, σήματα ορίων ταχύτητας, πινακίδες stop, καθώς και το κόκκινο στα φώτα τροχαίας. Εξάλλου, χάρη στους ισχυρότερους αισθητήρες περιβάλλοντος, τα συστήματα στάθμευσης μπορούν να υποστηρίζουν καλύτερα τον οδηγό κατά τους ελιγμούς, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση. Επιπρόσθετα, με τους LED High Performance προβολείς που διαθέτει η νέα GLC, έχετε καλύτερη ορατότητα του δρόμου, χωρίς να επηρεάζετε άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Plug-in hybrid 4ης γενιάς

H νέα GLC διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης τέταρτης γενιάς και διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η GLC 300e 4MATIC, με βενζινοκινητήρα 2.0lt ισχύος 204 ίππων (150kW) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 100kW, έχει συνολική ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα. Η έκδοση GLC 400e 4MATIC με ίδιο θερμικό κινητήρα, αλλά πιο ισχυρό, με 252hp (185kW) και ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ, φθάνει σε συνδυασμένη ισχύ τους 381hp (280kW), με εντυπωσιακή ροπή 650 Nm.

Κλείστε σήμερα ένα test drive και επισκεφθείτε τις εκθέσεις της CiC Mercedes-Benz για να δείτε από κοντά και να μάθετε περισσότερα για τη νέα GLC.

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!