«Πόλεμος» για εισφορές Ρώσων-Ο Νικόλας δείχνει Αβέρωφ, ο ΔΗΣΥ Χριστοδουλίδη

Το γάντι που έριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε σχέση με το ποιον υποψήφιο εννοεί ο δήμαρχος Πάφοου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ότι πήρε χρήματα από Ρώσουος ολιγάρχες, σήκωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το πρωί μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Νικόλας Παπαδόπουλος, έδειξε τον Δημοκρατικό Συναγερμό και υπενθύμισε την ιστορία με τις χρηματοδοτήσεις από Ρώσους που έκαναν εισφορές στο κόμμα.   

«Ο μόνος που αποδεδειγμένα έχει πάρει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες είναι ο κ. Νεοφύτου», είπε και αναφέρθηκε στις εισφορές Ρώσων που έλαβαν διαβατήριο. «Είναι δεδομένα, το έχει παραδεχθεί και ο Δημοκρατικός Συναγερμός», πρόσθεσε ο πρόεδρος τοου Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις κατηγορίες του Νικόλα Παπαδόπουλου, απάντησε με ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος αναφέρει πως, «ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, εκ μέρους του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη, επιτέθηκε σήμερα στον Δημοκρατικό Συναγερμό για δήθεν σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες. Το πρώτο που θέλουμε να επαναλάβουμε είναι πως οι χορηγίες που λαμβάνει η παράταξή μας δημοσιοποιούνται με πάσα λεπτομέρεια όπως προβλέπει ο νόμος. Το δεύτερο είναι πως η κύρια χρηματοδότηση του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Αβέρωφ Νεοφύτου, προέρχεται από την κρατική χορηγία».

Ο ΔΗΣΥ, εισηγείται μάλιστα, στους ηγέτες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, «να συναντηθούν μαζί με τον υποψήφιό τους - ίσως στα πλαίσια του μηχανισμού επίλυσης των διαφορών - και να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν για τις προεδρικές εκλογές και τα οποία, όπως δήλωσαν, δεν έχουν χρησιμοποιήσει για την εκστρατεία του κ. Χριστοδουλίδη. Και παράλληλα να ενημερώσουν επιτέλους τους πολίτες από που χρηματοδοτείται η ακριβή εκστρατεία τους, αν όχι από την κρατική χορηγία».

«Ας ψάξουν βαθύτερα τις πηγές χρηματοδότησης του υποψηφίου τους. Εκεί μπορεί να βρουν και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ευλόγως τίθενται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσιάζει την πρόταση Κύπρου στο ΕΣ για μεγαλύτερη εμπλοκή τΕΕ στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Μια σου, μια μου για τις εισφορές στα κόμματα-Αναλαμβάνουν δράση Πογιατζής και Οδυσσέας
Οι αποσύρσεις, οι προσθήκες και οι μάχες για μια θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ
Συζήτησε το προφίλ πιθανού απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ
Τις νομικές και πολιτικές πτυχές του Κυπριακού ανέλυσαν νομικοί από Κύπρο και Ελλάδα
Ικανοποίηση ΠτΔ από τις επαφές στις Βρυξέλλες-«Έντονη επιθυμία για επανέναρξη συνομιλιών»
Ομόφωνο ναι από την Επ. Νομικών του ΚΣΣΕ για έκθεση για εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ
Έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η ΕΕ-«Ευρωπαϊκό θέμα η διχοτόμηση»
Αμετανόητος ο Τατάρ για περισσότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό-«Δεν έχει θέση στο τραπέζι»
Ευρωτουρκικά, οικονομία και εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου οι προτεραιότητες Μαυρίδη