Νέα απάτη μέσω WhatsApp-Χρησιμοποιούν το έμβλημα της Αστυνομίας

Λήφθηκαν στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αριθμός αναφορών από πολίτες όπου ανέφεραν ότι έχουν δεχθεί κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις μέσω της υπηρεσίας WhatsApp.

Τα ύποπτα πρόσωπα μιλούν στην αγγλική γλώσσα και ζητούν από τους πολίτες να τους αναφέρουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους καθώς και τα στοιχεία των προσωπικών τραπεζικών τους λογαριασμών.

Τα πρόσωπα που προβαίνουν στις ενέργειες αυτές αναφέρουν, ότι καλούν από την Αστυνομία Κύπρου, ενώ στις οθόνες των τηλεφώνων των πολιτών που δέχονται τις κλήσεις, εμφανίζεται το έμβλημα της Αστυνομίας Κύπρου.

Οι αριθμοί που καλούν οι δράστες που προβαίνουν στην απάτη, φαίνεται να γίνονται από χώρες του εξωτερικού.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις αυτές, καθότι αποσκοπούν στην απόσπαση προσωπικών τους στοιχείων.

 

 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας