Ζητούν συνάντηση με Σαββίδη οι Οικολόγοι-«Απειλούν να ξεκινήσουν κυνηγητό πολιτών»

Με τις πλάτες της Νομικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες απειλούν να ξεκινήσουν κυνηγητό κατά των πολιτών που σιτίζουν αδέσποτα ζώα, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Ήδη οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν κυκλοφορήσει εγκύκλιο με την οποία χαρακτηρίζεται ως διάπραξη ποινικού αδικήματος και αδίκημα κοινής οχληρίας η σίτιση και πόση αδέσποτων ζώων από πολίτες σε χώρους για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή, σημειώνει περαιτέρω το Κίνημα.

«Προς εφαρμογή της νέας πολιτικής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται να δόθηκαν οδηγίες για καταστροφή όλων των χώρων σίτισης που βρίσκονται στο οικόπεδο των γραφείων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αθαλάσσα», κατήγγειλαν οι Οικολόγοι. 

Τονίζουν, δε, ότι δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι κοινωνικής σύγκρουσης από τη νέα πρακτική που αποφάσισαν να εφαρμόσουν η Αστυνομία και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με πρόφαση μια αμφιλεγόμενη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Είναι πράγματι εξωφρενικό να απειλούνται οι φιλόζωοι με πρόστιμο για ρύπανση επειδή παρέχουν νερό και τροφή σε αδέσποτα ζώα, σε κατάλληλα δοχεία όταν οι ίδιες οι αρχές δεν τιμωρούν αυτούς που μετέτρεψαν στην Κύπρο σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Δεν είναι σκουπίδια η τροφή και το νερό για τα αδέσποτα ζώα.

«Εμείς έχουμε ήδη συναντηθεί με την υπουργό Δικαιοσύνης και την Αστυνομία για το θέμα αυτό και ζητήσαμε συνάντηση  με τον Γενικό Εισαγγελέα. Επιβάλλεται επίσης άμεσα με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής να αναλάβει τις ευθύνες της και η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Λευκωσία-Έσβησε βρέφος 15 μηνών
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών των Επαρχιακών Συνελεύσεων του ΔΗΣΥ
Ζήτησαν από σουβλατζίδικο να μην τους στείλει «μελαμψό» διανομέα και έλαβαν «πληρωμένη» απάντηση
Διαβήματα ΥΠΕΞ για την άσκηση που συμμετέχει το ψευδοκράτος-Αποχώρησαν Ισπανία και Πολωνία
Κήρυξε και επίσημα την έναρξη της αντεπίθεσης ο Ζελένσκι-Σε εξέλιξη επιχειρήσεις του στρατού
Αναστάτωση στην Κέρκυρα-Παιδάκι 1,5 έτους και 20χρονος έπεσαν από μπαλκόνι
Χτύπησαν ξανά οι επιτήδειο, βρήκαν νέο τρόπο να υποκλέπτουν λογαριασμούς στο Instagram
Τραγωδία στην Ελλάδα-Ηλικιωμένος μπήκε ανάποδα στην Εθνική και συγκρούστηκε με όχημα της ΕΛΑΣ
Συγκινητικά πλάνα από τη διάσωση των παιδιών που επιβίωσαν μόνα για 40 μέρες σε ζούγκλα του Αμαζονίου
Οι παγίδες που κρύβουν τα μηνύματα απάτης από δήθεν ταχυδρομείο