Σε διαδικτυακή συνάντηση του Κοινοβουλίου της Σουηδίας συμμετείχε η Αννίτα Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακή συνάντηση που φιλοξένησε το κοινοβούλιο της Σουηδίας επ’ ευκαιρία της έναρξης της κοινοβουλευτικής διάστασης της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Στη συνάντηση, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος του Σουηδικού Κοινοβουλίου  Andreas Norlén, συμμετείχαν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε παρέμβασή της, η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον κ. Norlén για τις προτεραιότητες που έθεσε η Σουηδική Προεδρία σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ και σημείωσε ότι, οι προτεραιότητες οι οποίες τέθηκαν, αντικατοπτρίζουν τον απώτερο στόχο της αντιμετώπισης των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, στη βάση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ένωσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι, σε καιρούς δύσκολους όπως αυτούς που διανύονται τώρα, είναι άκρως σημαντικό τα κοινοβούλια, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, να στέλνουν τα ορθά μηνύματα. Η κα Δημητρίου, υπογράμμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, θα είναι υποστηρικτική όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της Σουηδικής Προεδρίας και πρωτίστως τις προσπάθειες για υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών κοινών αρχών και αξιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος